Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
136

|

Οι συνεντεύξεις που δεν δόθηκαν και οι ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν

< 4 λεπτά
14.05.19 • 19:41
#Tags:

Σε αυτές τις εκλογές η ιστοσελίδα www.asopichos.gr είχε μια ξεκάθαρη θέση για την ίση αντιμετώπιση στην προβολή όλων των υποψηφίων Δημάρχων στηριζόμενη στην δεοντολογία που αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Θέλησή μας ήταν να παρουσιάσουμε τις απόψεις και των 5 υποψηφίων Δημάρχων Ορχομενού σε συνέντευξη με τς ίδιες ερωτήσεις.

Από τις 16 Απριλίου έγιναν οι επαφές, στάλθηκαν οι ερωτήσεις αλλά κανείς (πλην του κ Νταβαλούμη) δεν ανταποκρίθηκε μέχρι σήμερα (σ.σ. 14/5, 22:37).

Αυτό όπως καταλαβαίνεις φίλε αναγνώστη δεν έχει να κάνει με την δική μας πρόθεση αλλά με την τακτική των υποψηφίων που προφανώς δεν θέλησαν να απαντήσουν και ας εξηγήσουν οι ίδιοι τους λόγους.

Επίσης υπήρξε και αρκετό παρασκήνιο με την τακτική των διαρροών... για ακόμη μια φορά.

Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο, απλά να επισημάνουμε ότι από τη στιγμή που δεν είχαμε στα χέρια μας τις απαντήσεις και από τους 5 υποψηφίους δεν θελήσαμε να δημοσιεύσουμε ΚΑΜΙΑ σεβόμενοι το Fair Play που αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ετσι αγαπητοί αναγνώστες δεν θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ΓΡΑΠΤΑ τις απαντήσεις αυτών που ζητούν την ψήφο μας στις 26 Μαΐου, σε θέματα που μας αφορούν όπως θα δείτε στις ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ που δημοσιεύονται πιο κάτω.

Πριν από αυτό όμως δημοσιεύουμε την επιστολή του Ασώπιχου με την οποία δεν επιθυμεί πλέον να δημοσιεύσει, 12 ημέρες πριν τις κάλπες, τις απόψεις των υποψηφίων Δημάρχων σε συγκεκριμένα θέματα.

Η επιστολή

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητή φίλη, υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Ορχομενού,

μετά την αποδοχή παραχώρησης συνέντευξης στην ιστοσελίδα www.asopichos.gr ενόψει των Δημοτικών εκλογών, σας γνωστοποιήσαμε από τις 24 Απριλίου το ερωτηματολόγιο στο οποίο ουδέποτε απαντήσατε.

Δεοντολογικά πάντα, οι ερωτήσεις ήταν ΙΔΙΕΣ προς όλους τους υποψηφίους και φυσικά οι απαντήσεις θα ήταν απόρρητες μέχρι την δημοσίευσή τους. Δηλαδή κανείς από τους συνυποψηφίους δεν θα γνώριζε τις απαντήσεις των άλλων. Αυτές θα τις μάθαινε όπως όλοι οι Δημότες όταν θα δημοσιεύονταν.

Για λόγους δικούς του ο καθένας, δεν απαντήσατε μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες υπενθυμίσεις (γραπτές και τηλεφωνικές), πλην του επικεφαλής του Συνδυασμού «Συνέπεια και Πράξη» Γιάννη Νταβαλούμη και μάλιστα αμέσως από τις πρώτες ημέρες που παρέλαβε το ερωτηματολόγιο. Είναι φυσικό ότι για ευνόητους λόγους και τηρώντας ίσες αποστάσεις ότι δεν θα δημοσιευτεί η εν λόγω συνέντευξη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη σας γνωρίζουμε ότι παύει να ισχύει η θέλησή μας για συνέντευξη από όλους του υποψηφίους Δημάρχους Ορχομενού η οποία θα έδινε την δυνατότητα στους Δημότες να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα από τις θέσεις που θα αναπτύσσατε στις ερωτήσεις που σας είχαν υποβληθεί.

Άλλωστε τώρα είναι και άκαιρο, μετά την επιλογή σας για Debate στο STAR Κεντρικής Ελλάδας που έχετε αποδεχτεί και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 16 Μαΐου και όχι στο www.asopichos.gr.

Εμείς κρατάμε το δικαίωμα για την ενημέρωση των Δημοτών σχετικά με αυτή την εξέλιξη.

Οι Ερωτήσεις

1.Πως χαρακτηρίζεται τον Συνδυασμός σας;

2.Εκλογές με απλή αναλογική. Πιστεύετε ότι θα υπάρξουν προβλήματα στις αποφάσεις και δυσλειτουργία στο Δήμο;

3.Υπάρχει περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας; Αν ναι ποιόν συνδυασμό θεωρείτε πιο κοντά σας;

4.Ποιό θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Δήμο και πως θα το αντιμετωπίσετε;

5.Ιεραρχήστε σας παρακαλώ τα προβλήματα του Δήμου. (μονολεκτικά)

6.Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αν εκλεγείτε;

7.Γνωρίζετε αν υπάρχουν προβλήματα που αφήνει «κληρονομιά» η προηγούμενη αρχή και ποια είναι τα σπουδαιότερα για εσάς;

8.Γνωρίζετε σε τι κατάσταση είναι τα οικονομικά του Δήμου;

9.Πιστεύετε ότι ο Δήμος έχει την απαιτούμενη υλικοτεχνική και υπαλληλική επάρκεια να καλύψει τις απαιτήσεις των Δημοτών;

10.Πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε την παραβατικότητα στο Δήμο;

11.Ο Δήμος αποτελείται στην πλειοψηφία του από αγρότες. Έχετε εντοπίσει ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και πως θα το λύσετε;

12.Αν είστε νικητής και κάποιο πολιτικό κόμμα θελήσει να εκμεταλλευτεί-χρεωθεί τη νίκη σας τι θα κάνετε;

  1. Νεολαία και τρίτη ηλικία, δύο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Τι πρόγραμμα έχετε για αυτούς;

14.Τι προβλέπει το πρόγραμμά σας για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό;

  1. Στους δημότες επικρατεί η άποψη πως ο Ορχομενός συνεχώς υποβαθμίζεται. Τι απαντάτε και τι θα κάνετε για να δώσετε νέα ώθηση;

16.Γιατί να ψηφίσει εσάς ένας δημότης και όχι κάποιον άλλο συνυποψήφιό σας; Ποιες είναι οι διαφορές σας; 

Ο επίλογος σε σας, γράψτε ότι άλλο επιθυμείτε.

ΛΟΓΚΟ Α 1

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle