Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
100

|

ΒΙΝΤΕΟ Ολυμπιακοί Αγώνες και Κινηματογράφος. Παράλληλη πορεία

< 1 λεπτό
07.08.16 • 18:29

Τι σχέση εχει ο Κινημαρογράφος με τους Ολυμπαικούς Αγώνες ή αν θέλετε τι σχέση έχουν Οι Ολυμπιακοί Αγώνες με την έβδομη τέχνη;

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι ανάγκες για την καταγραφής σε οπτικοακουστικό υλικό επέφεραν την εξέλιξη στις μηχανές που θα κατέγραφαν αλλά και θα πρόβαλαν τα γεγονότα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες ρου 1896 μέχρι τις ημέρες μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκτός από τις προσπάθειες των αθλητών-τριών για την κατάκτηση της νίκης, αποτελούν παράλληλα και ένα πολιτιστικό-πολιτισμικό-πολιτικό γεγονός στο τρίπτυχο Αθλητισμός-Πολιτισμός-Ειρήνη.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε σπάνια ντοκουμέντα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μια εξαιρετική παραγωγή της ΕΡΤ, επεισόδιο αφιερωμένο στη σχέση του κινηματογράφου και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρουσιάζεται η παράλληλη πορεία της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων με τη γέννηση του κινηματογράφου και την καταγραφή αθλητικών θεμάτων από τα πρώτα βήματα της κινηματογραφικής τέχνης.

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle