Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
113

Ομαδική παραίτηση εργαζομένων στον ΕΛΓΑ Λάρισας

< 2 λεπτά
05.07.16 • 20:35
#Tags:

Βόμβα στα θεμέλια του ΕΛΓΑ αλλά και στους αγρότες αποτελεί η μαζική κατάθεση παραιτήσεων των εργαζομένων σε θέσεις ευθύνης στον Οργανισμό, ακολουθώντας το κάλεσμα του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μεθαύριο Τετάρτη, νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία εξαιρείται ο ΕΛ.Γ.Α. από τις διατάξεις του μνημονιακού νόμου 4336/2015.

Κρίνοντας πως αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική για τη συνέχιση λειτουργίας του ΕΛΓΑ, σήμερα τέθηκαν στη διάθεση της διοίκησης, οι παραιτήσεις όλων των εργαζόμενων στις Διευθύνσεις, στα τμήματα και στα γραφεία.

Στο τοπικό παράρτημα Λάρισας η πλειοψηφία των εργαζομένων ακολούθησε το κάλεσμα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει κανείς τι πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της ΕΡΤ Λάρισας με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, επιβεβαιώνεται η είδηση αλλά και ο λόγος που ώθησε τους εργαζόμενους σε αυτή την ενέργεια.

«Είναι μια ένδειξη αντίδρασης στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα και έχουν οδηγήσει στην αναξιοπιστία του οργανισμού απέναντι στους αγρότες. Αντιμετωπίζουμε αρκετές δυσκολίες, με τις μετακινήσεις μας για τις εκτιμήσεις ζημιών, ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος, σημειώνοντας πως «από τις αρχές του χρόνου έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία πάνω από 3.000 αιτήσεις για εκτιμήσεις, αλλά λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε πολλές από αυτές όχι μόνο δεν έχουν ακόμα εκτιμηθεί, αλλά ο χρόνος που έχει περάσει δεν επιτρέπει την εκτίμησή τους τώρα».

Ο κ. Σπυρόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως η παραίτηση γίνεται και για λόγους ευθιξίας καθώς «αδυνατώ να εκτελέσω τα καθήκοντά μου και συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί προς τον Οργανισμό και τους ασφαλισμένους αγρότες, σας υποβάλλω την παραίτησή μου».

Σχολιάζοντας στην ΕΡΤ Λάρισας την παραίτηση του κ. Σπυρόπουλου και των υπολοίπων εργαζομένων, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών Χρήστος Σιδερόπουλος, «Απαξιώνουν το έργο των εκτιμητών με στόχο τη διάλυση του ΕΛΓΑ. Επικαλούνται τις μνημονιακές δεσμεύσεις για έναν Οργανισμό ο οποίος έχει την αυτοδιαχείρισή του καθώς χρηματοδοτείται από λεφτά αγροτών».

Πηγή ert.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle