Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
141

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημ Κουτσούμπας βραβεύεται στη Ρωσία

< 2 λεπτά
04.01.18 • 19:34
#Tags:

Με επιστολή του ο αρχισυντάκτης της ρωσικής εφημερίδας «Σοβιέτσκαγια Ρωσία» («Σοβιετική Ρωσία») ενημερώνει πως η Συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας αποφάσισε να βραβεύσει τον Δημήτρη ΚουτσούμπαΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με το βραβείο «Ο λόγος στο λαό», για την ομιλία του στη 19η Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων στο Λένινγκραντ, εκτενή αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα στις 8/11/2017, με τον τίτλο «Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος όσο ποτέ».

Να σημειωθεί πως η «Σοβιέτσκαγια Ρωσία» είναι μια από τις ιστορικές εφημερίδες της Ρωσίας, που κυκλοφορεί στη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια, κι η μοναδική εφημερίδα που κυκλοφορεί σήμερα σε επίπεδο όλης της χώρας κι έχει διατηρήσει στον τίτλο της τη λέξη «Σοβιετική». Υπερασπίζεται τις αρχές του σοσιαλισμού, κι αν και αυτοχαρακτηρίζεται “ανεξάρτητη λαϊκή εφημερίδα” στην πολιτική ζωή της σημερινής Ρωσίας τοποθετείται στο πλευρό του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ).

Το βραβείο «Ο λόγος στο λαό» έχει καθιερωθεί από το 1992. Στην εφημερίδα με αυτόν τον τίτλο είχε δημοσιευτεί τον Ιούλη του 1991 ένα Κάλεσμα πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων, ανθρώπων του πολιτισμού, με το οποίο καλούσαν να διαφυλαχθεί η Σοβιετική Ένωση. Το βραβείο δίνεται κάθε χρόνο σε παράγοντες (συγγραφείς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κ.ά.) που έχουν γράψει στη «Σοβιέτσκαγια Ρωσία», υπερασπιζόμενοι το σοσιαλισμό, τις σοβιετικές αξίες, την πάλη για τη δίκαιη κοινωνία.

Φέτος το βραβείο εποδίδεται σε 9 προσωπικότητες από τη Ρωσία (συγγραφείς και πολιτικούς παράγοντες), καθώς και στον Δ. Κουτσούμπα, που είναι ο μόνος που βραβεύεται από άλλη χώρα πλην της Ρωσίας.

Να σημειωθεί τέλος πως στις 28/12, η ίδια εφημερίδα ζήτησε και δημοσίευσε άρθρο του Δ. Κουτσούμπα, με τον τίτλο «Αντλούμε συμπεράσματα, γινόμαστε ισχυρότεροι», σχετικά με τη δράση του ΚΚΕ και την άντληση συμπερασμάτων του Κόμματος με την ευκαιρία των 100χρονων της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle