Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
242

Ο Γιώργος Τζέμος στην κορυφή του Ολύμπου!

< 4 λεπτά
28.06.16 • 05:56
#Tags:

Σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες δρόμου σε βουνό τερμάτισε ο Γιώργος Τζέμος από τον Ορχομενό την περασμένη Κυριακή 26 Ιουνίου.
Το αστείρευτο ταλέντο του και οι ανυπέρβλητες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις του, τον οδηγούν από επιτυχία σε επιτυχία.
Πριν λίγο καιρό (7 Μαΐου) ο 43χρονος τερμάτισε στον Ευχίδειο δρόμο 107,5 χιλιομέτρων Δελφοί – Πλαταιές κάτω από πολύ δύσκολες γι αυτόν συνθήκες αφού ασχολείται με την γεωργία και λίγες ώρες πριν μπει στην γραμμή εκκίνησης ήταν στα χωράφια του.
Ο Γιώργος Τζέμος είναι ερασιτέχνης δρομέας και άρχισε να ασχολείται με το τρέξιμο σε μεγάλη ηλικία. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να ξεδιπλώνει από αγώνα σε αγώνα τις αρετές του.
Κάθε φορά βάζει και ένα αγώνα δυσκολότερο ώστε να έχει κίνητρο να πετύχει το στόχο του.
Αναμφίβολα οι επιτυχίες του Γιώργου Τζέμου είναι οι μεγαλύτερες που έχει επιτύχει Ορχομένιος σε ατομικό επίπεδο.

Ο asopichos.gr που παρακολουθεί την δρομική πορεία του Γιώργου τον συγχαίρει ακόμη μία φορά και του εύχεται καλή συνέχεια με νέες επιτυχίες

Ο μυθικός αγώνας
Για να πάρετε μια μικρή γεύση για τον άθλο του Ορχομένιου δρομέα Γιώργου Τζέμου διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για τον αγώνα. Εμείς συνοπτικά να σας πούμε:

Απόσταση: 44χλμ
Υψομετρικές διαφορές: 3 – 2.900μ
Συμμετοχές: Από όλο τον κόσμο

Ο Olympus Marathon πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» την τελευταία Κυριακή κάθε Ιουνίου. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την ιερή πορεία των πιστών της αρχαιότητας, οι οποίοι ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου στις κορυφές του Ολύμπου στην αρχή του καλοκαιριού για να θυσιάσουν στον υπέρτατο θεό, το Δία και να αποθέσουν τα αφιερώματά τους.

Οι αθλητές ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και φτάνουν ως τα 2780 μέτρα, περνώντας μπροστά από τον «Θρόνο του Δία», μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού αφού διασχίσουν 21 χιλιόμετρα μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου.

Η ανάβαση, σχεδόν αδιάλειπτη και κοπιαστική από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, καλύπτει σε 21 χιλιόμετρα πάνω από 2900 μέτρα ανάβασης. Ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα, ολοκληρώνεται στην πόλη του Λιτοχώρου, ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά θέρετρα της βόρειας Ελλάδας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου.

Η διαδρομή του αγώνα διασχίζει όλη την ανατολική πλευρά του βουνού και η θέα που έχουν οι αθλητές καθώς αγωνίζονται κόβει την ανάσα, στα ψηλότερα σημεία της.

Ο Οlympus Marathon συγκεντρώνει αθλητές απ όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταφθάνουν στο μυθικό βουνό για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα με διεθνή ακτινοβολία και να απολαύσουν ένα βουνό που εκτός από Εθνικό Πάρκο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως ένα «Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς».

Τζέμος Ολυμπος 3Τζέμος Ολυμπος 1 Τζέμος Ολυμπος 2 Τζέμος Ολυμπος

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle