Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
81

Ο Γκλέτσος "πάει" για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

< 3 λεπτά
16.12.16 • 12:33
#Tags:

 "Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση" είναι το όνομα του συνδυασμού του Απόστολου Γκλέτσου για τη Στερεά Ελλάδα με σλόγκαν: "Η Στερεά στο επίκεντρο".

Την παγκόσμια Ημέρα Αγάπης διάλεξε ο Δήμαρχος Στυλίδας για να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Η παρουσίαση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του κτιρίου του ΟΣΚ, στο Πάρκο του Λαού στη Στυλίδα, όπου απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης και αφύπνισης για να πάει η Περιφέρεια Στερεάς ένα ακόμη βήμα μπροστά.

Ταυτόχρονα έγινε και παρουσίαση του διεθνούς δικτύου "Paraction", δίνοντας έτσι το στίγμα για το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον για την Περιφέρεια.

Για τον Μπακογιάννη 

Κύριε Μπακογιάννη, με την πορεία μας μέχρι και τη χθεσινή πανηγυρική ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, δεν είχα σκοπό να σας δημιουργήσω πανικό. Θα ήθελα να αναθεωρήσετε λίγο τον τρόπο που σκέφτεστε και ενεργείτε πολιτικά. Αντ’αυτού βγαίνετε σήμερα και αναγγέλλετε ως μεγάλο και σπουδαίο κατόρθωμα, 35 εκατομμύρια έργα στη Στερεά Ελλάδα, τα περισσότερα από τα οποία είναι ώριμες μελέτες προγενεστέρων σας. Και βεβαίως, όλες οι Περιφέρειες έτσι και η δική μας, πήρατε μέσω του Υπουργείου Οικονομικών από το ΕΣΠΑ ένα ποσό, το λεγόμενο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας για να κάνετε έργα. Για εμάς το ποσό λόγω του «στόχου 2» είναι το μικρότερο από κάθε άλλη περιφέρεια και είναι 190 εκατομμύρια. Για εκείνο που σας κατηγορούμε, είναι ότι ακόμη δεν έχετε ανοίξει προσκλήσεις ( και μη κάνετε το λάθος και απαντήσετε ότι τρέχουν προσκλήσεις γιατί είναι επιταγές της κεντρικής πολιτικής που έτσι και αλλιώς σε όλες τις περιφέρειες τρέχουν) για αυτά τα 190 εκατομμύρια που πήρατε από το ΕΣΠΑ όταν στις άλλες περιφέρειες της Ελλάδος έχουν φτάσει στη συμβασιοποίηση και ακόμη και επιμέρους εκταμίευση για έργα που ήδη έχουν ξεκινήσει. Εσείς με το ανεκδιήγητο κάζο του Ασωπού που διακινδυνεύσατε να χάσει η περιφέρεια 50 εκατομμύρια έως και εγώ δε ξέρω πόσα αν πηγαίναμε σε ανακεφαλαιωτικό πίνακα, ευτυχώς μας έσωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δεν έχετε κάνει ακόμη τίποτα, εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα… Όσο για αυτά που ανακοινώσατε σήμερα, είναι υποσχέσεις και ψίχουλα…

*Υ.Γ. Για δημοσιογράφους και απλούς πολίτες, σε ότι αφορά τι συμβαίνει αλλού, δείτε ενδεικτικά τι συμβαίνει στις περιφέρειες : Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Κρήτης.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle