Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
471

Ο δημιουργός του αγάλματος «Φρίξος και Έλλη»

< 3 λεπτά
14.10.15 • 16:13
#Tags:

Ο δημιουργός του αγάλματος «Φρίξος και Έλλη»

Έχουμε την τύχη πλέον στον Ορχομενό να φιλοξενούμε ένα από τα έργα του φημισμένου καλλιτέχνη Γιώργου Ρούσση που

«μας φωτογραφίζει τρισδιάστατα το χρόνο, παρελθόν, παρόν και μέλλον, που σε κάνει να μπορείς να αγγίξεις την σκέψη σου, το όνειρο σου, την ιστορία»…

Ο γλύπτης και καθηγητής στην Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών Γιώργος Γιωργος Ρουσσης 1 γλυπτηςΡούσσης για την σχέση του με την τέχνη συνοψίζει τις απόψεις του λέγοντας:

«Γλυπτική, η τέχνη που μας φωτογραφίζει τρισδιάστατα το χρόνο, παρελθόν, παρόν και μέλλον, που σε κάνει να μπορείς να αγγίξεις την σκέψη σου, το όνειρο σου, την ιστορία…
Σε διάφορα υλικά, πέτρα, ξύλο, χώμα, μέταλλα, κλπ. ο άνθρωπος έδωσε ζωή, κίνηση και ομορφιά, πλάθωντας και σμιλεύοντας, προσθέτοντας και αφαιρώντας δημιούργησε έργα με ψυχή.
Αυτό που οι μηχανές της εποχής μας δεν μπορούν να δώσουν, και ο λόγος είναι ένας δεν μπορούν διότι δεν έχουν αγάπη…
Την αγάπη αυτή που έχουν οι καλλιτέχνες»

Ποιος είναι ο Γιώργος Ρούσσης

Γεννήθηκε στη Μαρίνα Ζέα στον Πειραιά και σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ Αθηνών).
Έχει φιλοτεχνήσει πολλά γλυπτά έργα όπως προτομές, ανδριάντες, μνημεία, Γιωργος Ρούσσης γλυπτηςμοντέρνα αλλά και κλασσικά, ορειχάλκινα και μαρμάρινα τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε διάφορες ιδιωτικές αλλά και δημοτικές συλλογές.
Είναι τακτικό μέλος στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και στο Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.
Ήταν μέλος στο Δ.Σ. της εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, μέλος στο Δ.Σ. της UNESCO Ελλάδος αλλά και μέλος στο Δ.Σ. της εταιρείας Κατοχύρωσης Πνευματικών Δικαιωμάτων (ΟΣΔΙΕΤΕ).
Έχει βραβευτεί από την Τράπεζα Ελλάδος για την φιλοτέχνηση του νομίσματος Φριξος Ελλησειράς ΕΥΡΩ, επίσης έχει βραβευτεί με χρυσό βραβείο για το Λέοντα Πειραιώς ( Πόρτο Λεόνε ).

Τέλος έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, καθώς και συμπόσια επίσης έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις ανά το κόσμο( Ελλάδα-εξωτερικό).
Μερικές εκθέσεις του
1989 Έκθεση Γλυπτικής «Γκαλερύ Αντήνωρ» – Αθήνα
2006 Έκθεση «Γλυπτική Τριλογία» – Νομαρχία Πειραιά
2007 Έκθεση γλυπτικής «Βασιλική Αγίου Φραγκίσκου» – Κρήτη
2008 Έκθεση γλυπτικής – Κτίριο Συγγρού – Πόρος
2009 Έκθεση γλυπτικής – Ιστορικό Αρχείο – Ύδρα
2010 Έκθεση γλυπτικής – Πύργος Μάρκελλου – Αίγινα
2010 Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής – «Knossos Beach Hotel» – Ηράκλειο Κρήτης

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle