Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
126

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη πέρασε στον Βαγγέλη Μαρινάκη

< 2 λεπτά
31.05.17 • 17:54
#Tags:

Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη πέρασε πλέον ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.Μαζί αποκτά και το 22% των μετοχών του Mega.
Η προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν ύψους 22.892.000 ευρώ και του Ιβάν Σαββίδη 11 εκατ. ευρώ.Με δεδομένο ότι ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το 19,63% των μετοχών του Μεγάλου Καναλιού, είναι προφανές ότι το αποτέλεσμα της δημοπρασίας αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες και στο μετοχικό σχήμα του Μεγάλου Καναλιού.
Φέρεται πως αυτό θα επηρεάσει και το μέλλον της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ που εκδίδει τις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και κατέχει το 13% των μετοχών του MEGA.
Συνολικά τέσσερις ήταν, σύμφωνα με πηγές, οι ενδιαφερόμενοι που είχαν εκδώσει εγγυητικές επιστολές για συμμετοχή στη δημοπρασία για την απόκτηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Αυτές ήταν του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Ιβάν Σαββίδη, της κυπριακής εταιρείας Vegata και της εταιρείας Centric του Ροδόλφου Οντόνι. Αναφέρεται μάλιστα ότι υπήρξαν και δύο προσφορές για τα ακίνητα του Οργανισμού.
Ο επενδυτής που θα πλειοδοτούσε αποκτά:
– To 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL
– Τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.
– Τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR
– Τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM
– To 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”
– Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”.
Ένα ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών, ενώ η μόνη υποχρέωση που θα έχει ο νέος αγοραστής, θα είναι το κόστος συντήρησης των μέσων ενημέρωσης που θα θελήσει να διατηρήσει, αλλά και η εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού που έχουν οι εταιρείες ΑΡΓΟΣ και IRIS..
Το κτήριο του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου θύμιζε φρούριο λίγο πριν από την αποσφράγιση των προσφορών για την απόκτηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, αλλά και τις συμμετοχές του ιστορικού Ομίλου σε τρίτες εταιρείες, ενώ στον 6ο όροφο επικρατούσε αναβρασμός με τους εκπροσώπους των εταιρειών.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle