Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
170

Ο Ερντογάν και το κινητό

< 3 λεπτά
16.07.16 • 06:23
#Tags:

Πολέμησε σκληρά τις νέες τεχνολογίες όσο και τα κοινωνικά δίκτυα.

Η αντίδραση του λαού στις επιλογές του, οι κινητοποιήσεις και οι θυελλώδεις συγκεντρώσεις των πολιτών, ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη και στην πλατεία Ταξίμ, ενάντια στις ερντογαν κινητοεπιλογές του Ερντογάν, γίνονταν μέσω του Face book και του Twitter.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατανοώντας τη δύναμη του διαδικτύου έκανε την λάθος επιλογή.

Τάχθηκε ενάντια και το κατήργησε για κάποιες ημέρες!

Η αντίδραση του λαού ήταν ακόμη πιο ισχυρή και βγήκε στους δρόμους απαιτώντας περισσότερη Δημοκρατία και προσωπικές ελευθερίες.

Οι σύμβουλοί του κάτω από την Τούρκικη αλλά και την διεθνή κατακραυγή, κατάφεραν να τον πείσουν και να επαναφέρει την ελευθερία έκφρασης μέσω του διαδικτύου.

Και τώρα;

Με ένα… τιτίβισμα στο Twitter ότι είναι ζωντανός τη στιγμή που οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν το ξενοδοχείο που είχε πάει οικογενειακώς για διακοπές στην Αλικαρνασσό, άλλαξε το κλίμα.

Στη συνέχεια με ένα βίντεο-μήνυμα από το κινητό τηλέφωνο δημοσιογράφου, κάλεσε τον λαό να αντιδράσει και να βγει στους δρόμους ενάντια σε αυτούς που ήθελαν να καταλάβουν την εξουσία.

Η τεχνολογία λοιπόν που τόσο μίσησε ήρθε να του δείξει το δρόμο.

Να τον διατηρήσει στην εξουσία και μάλιστα κάνοντάς τον πανίσχυρο αφού βγήκε αλώβητος από τις τελευταίες εξεξελίξεις.

Δραματικές θα είναι σίγουρα οι επόμενες ημέρες στην γείτονα. Μέρα με τη μέρα θα ξετυλίγεται το κουβάρι του παρασκηνίου.  

Μετά την εκτεταμένη εκκαθάριση στην Αστυνομία που έκανε ο Ερντογάν τοποθετώντας τους «δικούς του», εκτεταμένες αλλαγές είχε εξαγγείλει και υλοποιούσε και στον στρατό γνωρίζοντας ότι στις τάξεις του υπήρχαν στελέχη που δεν τον στηρίζουν.

Το πραξικόπημα απέτυχε γιατί ο λαός είχε την άμεση πληροφόρηση ότι ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος ήταν σώος. Είχε την άμεση επικοινωνία με τον ηγέτη του και εισάκουσε το μήνυμά του για κάθοδο στους δρόμους ενάντια στα τανκς.

Ας μη μπούμε στις αναλύσεις αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά.

Η δύναμη του διαδικτύου επαληθεύτηκε ακόμη μια φορά.

Ανυπέρβλητη είναι όμως η δύναμη του λαού που χωρίς την έξοδό του στους δρόμους δυστυχώς οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές. 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle