Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
120

«Ο καθρέφτης της ψυχής»

< 3 λεπτά
25.10.18 • 18:02
#Tags:

«Ο καθρέφτης της ψυχής» Κ.Μεταλλίδης Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή 2017

Γράφει : Ο συγγραφέας Κώστας Μεταλλίδης

Ο καθρέφτης της ψυχής είναι το πρώτο μου βιβλίο και δημιουργήθηκε με έναν πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον τρόπο δημιουργικής γραφής.

Οι ήρωες που πρωταγωνιστούν, δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα, αλλά οι χαρακτήρες και κάποιες από τις συμπεριφορές τους, ανήκουν σε πραγματικούς ανθρώπους. Όσον αφορά τα ίδια τα γεγονότα… Κάποια συνέβησαν εκείνη την εποχή, κάποια άλλα νωρίτερα, ορισμένα λίγο αργότερα, άλλα πάλι… Απλά δεν συνέβησαν.

Όλα ξεκίνησαν, όταν έφτασε η στιγμή –σαραντάρης πλέον- που με πλήρη αυτογνωσία, άρχισα να επιστρέφω στην παιδική μου ηλικία. καθρεφτης ψυχης 1Ήθελα μ’ αυτό τον τρόπο να διαπιστώσω αν έμεινε κάτι απ’ τον μικρό, ονειροπόλο εξερευνητή, στα χρόνια που πέρασαν. Επιχείρησα να εξηγήσω τα όσα τότε μου φαίνονταν ανεξήγητα, να εκπληρώσω τα ανεκπλήρωτα κι άλλες φορές… Να επουλώσω και πληγές.

Αυτές τις αναδρομές τις ονομάζω ταξίδια της σκέψης! Είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στο χρόνο, μόνο με τη σκέψη! Χρειάστηκαν αρκετά τέτοια πήγαινε - έλα μέχρι την εποχή που ήμουν παιδί, για να μπορέσουν να αναλυθούν και να εξαφανιστούν όλοι οι φόβοι και οι σκιές του παρελθόντος. Πάντα με την καθοδήγηση της ψυχής, όλα τα γεγονότα εκτέθηκαν στο φως, Μεταλλιδης 1αναλύθηκαν, απέκτησαν καινούρια προοπτική για να δημιουργηθεί με τον τρόπο αυτό, μια νέα αντίληψη! Αυτό που τελικά κατάφερα, ήταν να δώσω νόημα σε όλη την πορεία της ζωής και να δημιουργήσω ένα φωτεινό παρόν! Κατάλαβα πως όσα σκεφτόμουν στις πολύτιμες ώρες της μοναξιάς μου… Όλες εκείνες η σκέψεις, δεν ήταν η λογική μου, όπως νόμιζα τότε… Αλλά ας πούμε, η Ψυχή! Μιας και ο τίτλος του βιβλίου φέρει το όνομά της.

Αυτό που με εντυπωσιάζει στη δημιουργική γραφή, εκτός από τα μαγικά ταξίδια που μου χαρίζει, είναι και το ότι πολλές φορές προσφέρει στον αναγνώστη περισσότερα από όσα φαντάστηκε ακόμη και ο ίδιος ο συγγραφέας!

Γνωρίζω πολύ καλά, πως όταν η ψυχή αποφασίσει να παράσχει βοήθεια, θα χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο και κάθε μέσο! Ένα ποίημα, ένα τραγούδι, μια ταινία, ένα πίνακα ζωγραφικής, γιατί όχι… Κι ένα βιβλίο!

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle