Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
119

Ο Μπακογιάννης λέει "ναι" την Κυριακή

< 3 λεπτά
29.06.15 • 17:05
#Tags:

Ο Μπακογιάννης λέει "ναι" την Κυριακή 

Ανοιχτά υπέρ του "ναι" τάσσεται ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος με ανακοίνωση που εξέδωσε από το γραφείο της Περιφέρειας και διακινήθηκε μέσω του μηχανισμού της σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη

Αυτή την Κυριακή, αποφασίζουμε για τις επόμενες δεκαετίες, για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές. Καλούμαστε να επικυρώσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον των πολιτών της κάθε Περιφέρειας, του κάθε Δήμου, της κάθε Τοπικής Κοινότητας, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Μπακογιάννης αΜακριά από μικροπολιτικά ψευτοδιλήμματα που οδηγούν στο διχασμό, απαιτούμε το αυτονόητο: την απρόσκοπτη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Γιατί η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη και κανείς δεν μπορεί να μας τη στερήσει.
Γιατί, είναι η Ευρώπη που χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί δράσεις και έργα σημαντικά, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, σε όλη τη χώρα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα μας.
Γιατί, είναι η Ευρώπη που εξασφάλισε και εξασφαλίζει με χρηματοδοτήσεις, αποζημιώσεις και κίνητρα, την παραγωγή και την αναπτυξιακή προοπτική του αγροτικού και παραγωγικού ιστού της χώρας μας.
Γιατί, είναι η Ευρώπη που δεκαετίες τώρα συνέδραμε και συνδράμει, μέσα από προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στην συνοχή του κοινωνικού ιστού της χωράς και την άρση των ανισοτήτων.
Γιατί, μέσα σε αυτή την Ευρώπη, οι νέες γενιές σπουδάζουν, εργάζονται, ταξιδεύουν και δημιουργούν.
Γιατί, μέσα σε αυτή την Ευρώπη, πρέπει να αγωνισθούμε, όλοι μαζί, για την άρση των όποιων αρτηριοσκληρώσεων και παθογενειών, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη και περισσότερη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της αμφίδρομης κατανόησης των ιδιαιτεροτήτων των λαών που την απαρτίζουν.
Γιατί, μέσα σε αυτή την Ευρώπη, με αξιοπρέπεια, ευθύνη και σοβαρότητα, θα πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον των νέων της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Μπορεί η σημερινή Ευρώπη να περνά μια από τις χειρότερες κρίσεις της ιστορίας της. Και ένα σημαντικό μερίδιο αυτής να πληρώνει η Ελλάδα. Όμως, η ευθύνη να την ξεπεράσουμε βαρύνει εμάς. Όχι τους άλλους ή τους κατασκευασμένους ‘εχθρούς’. Σε μια ασταθή και αβέβαιη διεθνή πραγματικότητα, η Ευρώπη παραμένει το ασφαλές λιμάνι για τη χώρα μας.
Για αυτό, αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας, έχουμε όλοι ευθύνη ως πολίτες. Με υπευθυνότητα και νηφαλιότητα, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, διασφαλίζοντας το μέλλον του Ελληνικού λαού.
Σε αυτό το προσχηματικό δημοψήφισμα, θα απαντήσουμε μαζικά, πέρα και πάνω από κόμματα, ενωμένοι, ψηφίζοντας ΝΑΙ στη δυνατότητα της χώρας μας να τα καταφέρει και να ευημερήσει μέσα στα επόμενα χρόνια.
Ας μην αφήσουμε τον φόβο και την απογοήτευση να μας κυριεύσει. Το αύριο είναι μπροστά μας. Το αύριο ανήκει στην Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle