Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
86

Ο Ορχομενός αγκάλιασε την Κρητική λεβεντιά

< 3 λεπτά
31.01.17 • 08:21
#Tags:

Ενθουσιασμένος από την υποδοχή που του έγινε, την παρουσία του κόσμου στην υπέροχη βραδιά για την παρουσίαση του βιβλίου του, ο Γιάννης Μεγαλακάκης, ερευνητής της παράδοσης, χορογράφος και χορευτής, συγγραφέας, δήλωνε: «με κέρδισε ο Ορχομενός και θα ξανάρθω να διερευνήσω, να σχεδιάσω και να παρουσιάσω κάποια παράσταση στον ιστορικό αυτό τόπο».

Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν όσοι παραβρέθηκαν την Δευτέρα 30/1 το βράδι στο συνεδριακό κέντρο του Ορχομενού «Πέτρινα» στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος "Άσκηση-Ψυχαγωγία-Υγεία" του Ορχομενού, στην παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ όνομά σου» του παγκοσμίου φήμης χορευτή Κρητικών χορών Γιάννη Μεγαλακάκη. (πατήστε και διαβάστε για το βιλίο εδώ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Δήμαρχος Ορχομενού Γιάννης Νταβαλούμης, ο πρώην Δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης, ο Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ Βοιωτίας Γιώργος Λιανός, οι πρόεδροι των συλλόγων Ποντίων και Κρητών Βοιωτίας, ο αντιδήμαρχος Ορχομενού Χρήστος Μπαμπλέκος, η δημοτική σύμβουλος Κική Καραβαγγέλη, ο εφημέριος της Παναγίας Σκριπούς π Χαράλαμπος, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάμπρος Ρόδης, Βούλα Καράλη αντίστοιχα και άλλοι.

Την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του οργανωτή ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του Συλλόγου «Άσκηση-Ψυχαγωγία-Υγεία» Βασίλης Καράλας και στη συνέχεια πήραν το λόγο οι ομιλητές Δημήτρης Σαλούστρος, Μπάμπης Ζαννιάς και φυσικά ο συγγραφέας Γιάννης Μεγαλακάκης.

Ο Γιάννης Μεγαλακάκης δεν έγραψε αλλά χορογράφησε το βιβλίο του «Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ όνομά σου» με το οποίο μοιράζεται μαζί μας τα συναισθήματά του και την αγάπη μέσα από 69 μαντινάδες που εμπνεύστηκε και παρουσιάζει στο νέο του βιβλίο.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας απήγγειλε και αφιέρωσε στους Ορχομένιους , πέντε μαντινάδες που αγαπά ιδιαίτερα και υποσχέθηκε ότι θα ετοιμάσει και μια μαντινάδα για τον Ορχομενό

"Έκανα φίλους σήμερα εδώ στον Ορχομενό, η φιλοξενία σας με εντυπωσίασε και χαίρομαι που έγινε μια ιδιαίτερη παρουσίαση. Πραγματικά ήταν ξεχωριστή, έχω κάνει και άλλες παρουσιάσεις αλλά σήμερα ήταν κάτι διαφορετικό. Τα κείμενα του Δημήτρη Σαλούστρου για την Κρητική παράδοση, η προσέγγισή του και η ανάλυση για το τι είναι η μαντινάδα για τους Κρητικούς αλλά και την απήχηση που έχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, η παρουσίαση, το κείμενο και ο συντονισμός από τον Μπάμπης Ζαννιά ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και τους ευχαριστώ. Το κοινό ήταν εξαιρετικό και η παρουσία του με έκανε να αισθάνομαι άνετα και όμορφα".

Στο τέλος της εκδήλωσης τα μέλη του οικοδεσπότη Συλλόγου «Άσκηση-Ψυχαγωγία-Υγεία» παρέθεσαν μπουφέ με διάφορες λιχουδιές που ετοίμασαν με πολύ μεράκι.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle