Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
372

Ο πατριάρχης του Πόλο «έφυγε» από κοντά μας

< 2 λεπτά
19.02.15 • 10:59
#Tags:

Ο πατριάρχης του Πόλο «έφυγε» από κοντά μας

Βαρύ πένθος στον ελληνικό αθλητισμό για το χαμό του Ανδρέα Γαρύφαλλου, τον «πατριάρχη» του αθλήματος στη χώρα μας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Ηταν η «ψυχή» του Εθνικού Πειραιά των μυθικών 37 πρωταθλημάτων.

Ο Γαρύφαλλος από το 1948 μέχρι το 1968 κατέκτησε 17 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα με τον Εθνικό Πειραιά.

Κολυμβητής, πολίστας με συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μεξικό το 1968, προπονητής του Εθνικού και άλλων συλλόγων, καθώς και της εθνικής ομάδας. Μάλιστα το 1968 στο Μεξικό ήταν παίκτης-προπονητής, ενώ οδήγησε την εθνική ομάδα και στην 10η θέση στη Μόσχα το 1980.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής με αφορμή το θάνατο του Ανδρέα Γαρύφαλλου, σε δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων:
"Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Ανδρέα Γαρύφαλλου, ενός πραγματικού εργάτη του ερασιτεχνικού αθλητισμού που κατάφερε να ξεχωρίσει σε εποχές πολύ δύσκολες με όπλα το σπάνιο ταλέντο του και το μοναδικό του ήθος.
Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στον Εθνικό, και να ευχηθώ να ακολουθήσουν όλοι τον δρόμο που εκείνος έδειξε καθ’ όλη της διάρκεια της αθλητικής του καριέρας".

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle