Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
74

Ο Πρωθυπουργος στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

< 2 λεπτά
25.07.17 • 05:24
#Tags:

Την Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017, στην Λαμία, θα γίνει το 2ο από τα 13 Αναπτυξιακά Συνέδρια στη χώρα με τη συνεργασία της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Πολλοί Υπουργοί θα πλαισιώνουν τις 5 θεματικές συζητήσεις του διημέρου, που έχουν σχέση με την ανάπτυξη και την ανάκτηση της εργασίας, στις οποίες θα συμμετέχουν κοινωνικοί φορείς, εργατικά κέντρα, επιμελητήρια, επαγγελματικοί σύλλογοι, αγροτικοί συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας και απλοί πολίτες, που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, ενώ οι εργασίες του θα κλείσουν με την πολιτική ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία διαβούλευσης στη βάση της κοινωνίας, αποτελεί τομή για την πολιτική πραγματικότητα της χώρας μας, όχι μόνο γιατί τα 13 αναπτυξιακά συνέδρια, διασυνδεμένα μεταξύ τους θα αποτελέσουν το εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, αλλά γιατί αλλάζουν το συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης, στην κατεύθυνση της αποκέντρωσης και της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Μέσω της διαδικασίας αυτής θα διερευνηθεί  η αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ η παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την Περιφέρειά μας θα σηματοδοτήσουν το ξεκίνημα μιας νέας ελπιδοφόρας εποχής.

Το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο θα κινηθεί στην κατεύθυνση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που θα πρέπει να στηριχθεί σε ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον επενδύσεων και εξωστρέφειας, με την τόνωση της απασχόλησης, τη μείωση των δραματικών ποσοστών της ανεργίας, των περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle