Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
240

Παγκόσμιες Προσωπικότητες στο Οικονομικό Forum των Δελφών

< 4 λεπτά
23.01.16 • 06:31
#Tags:

Παγκόσμιες Προσωπικότητες στο Οικονομικό Forum των Δελφών

Προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν στο πρώτο Οικονομικό Forum των Δελφών (Delphi Economic Forum) που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, από την Πέμπτη 25 έως και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου.

Σκοπός της συνδιάσκεψης είναι η κατάθεση προτάσεων και η ανάπτυξη θέσεων σχετικών με τους ΕΠΚε Δελφώνμακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους που πρέπει να θέσει η χώρα και η περιοχή, προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη.

Θα συμμετέχουν περισσότερες από 80 σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς καθώς και σημαίνοντες εκπρόσωποι της διεθνούς και εγχώριας ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μεταξύ αυτών θα είναι:

Ελένη Αρβελέρ
Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης και Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Βυζαντινής και Χριστιανικής Ιστορίας και Πολιτισμού Εγγύς Ανατολής

Corina Cretu
Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής

Φορουμ Δελφων 1Δημήτρης Αβραμόπουλος
Επίτροπος Μετανάστευσης, Ες. Υποθέσεων & Ιθαγένειας

Declan Costello
Διευθυντής Οικονομικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Deborah Wince-Smith
Πρόεδρος &ΔΣ, US Council on Competitiveness

Λουκάς Παπαδήμος
πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Παναγιώτης Πικραμμένος
πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Ιωάννης Αμανατίδης
Υφυπουργός Εξωτερικών

Με υψηλόβαθμα στελέχη θα συμμετέχουν επίσης στις συζητήσεις και σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, German Marshall Fund, Stratfor, Rand Corporation, Eurasia Group,Vienna Institute for International Economic Studies, London School of Economics,
Ίδρυμα Konrad Adenauerκ.α.

Η ετήσια συνδιάσκεψη «Delphi Economic Forum» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.

Ενώ η παγκόσμια οικονομική και κοινωνικό περιβάλλον αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, η Ελλάδα πρέπει να διαχειριστεί τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, καθώς έθεσε τα θεμέλια γιαΔελφοι εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να καθορίσουν τελικά τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι μια πλατφόρμα πολιτικής και αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για να εστιάσουν την προσοχή τους στο τι πρέπει να γίνει με συγκεκριμένους όρους για την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων για την κοινωνικο-οικονομική μεταμόρφωση της Ελλάδα.

Το φόρουμ θα προωθήσει τις δυνατότητες να γίνει η Ελλάδα σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο ανταγωνιστική από την απελευθέρωση του δυναμικού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) είναι ένα ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1977 και σκοπός του είναι να εξυπηρετήσει τα κοινά πολιτισμικά συμφέροντα και τις εσωτερικές σχέσεις μεταξύ της σύγχρονης ευρωπαϊκής κουλτούρας και της Ελλάδας.
Λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το πρόγραμμα του ΟΟΣΑ περιλαμβάνει επιστημονικά συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, εκθέσεις καλών τεχνών, καθώς και μουσικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ θεάτρου

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle