Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
135

Πρώτος στον Κόσμο ο Πετρούνιας

< 4 λεπτά
01.11.15 • 06:52
#Tags:

Πρώτος στον Κόσμο ο Πετρούνιας

Σπουδαία ημέρα για την ελληνική ενόργανη γυμναστική, καθώς ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτελώντας άψογα το πρόγραμμά του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στους κρίκους που διεξάγεται στη Γλασκώβη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 15.800 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,800, βαθμός εκτέλεσης: 9,000).

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, μιας και όλη τη χρονιά φέτος ήταν εντυπωσιακός, ενώ πήρε και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Στο βάθρο ανέβηκαν επίσης δύο Κινέζοι αθλητές. Ο Χάο Γιόου ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ - ΚΡΙΚΟΙμε 15,733 βαθμούς και ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Γιανγκ Λιου με 15,700 β., οι οποίοι κατέκτησαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.Για τον 25χρονο πρωταθλητή ήταν το ιδανικό φινάλε σε μια μαγική χρονιά, αφού τον Απρίλιο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ και τον Ιούνιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, έχοντας θριαμβεύσει σε 5 από τις 6 διοργανώσεις που έχει δώσει μέσα στο 2015 και συνολικά σε 11 από τις 12 εμφανίσεις του, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών.Τα ελληνικά μετάλλια στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στη Γλασκώβη και έγινε ο 6ος αθλητής που φέρνει στη χώρα μας ένα μετάλλιο από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ ήταν το 9ο συνολικά μετάλλιο για την Ελλάδα.

 Τα ελληνικά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής:

1994, Μπρίσμπεϊν Ιωάννης Μελισσανίδης Έδαφος 2ος
1999, Τιαντζίν Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι 3ος
2001, Γάνδη Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 1ος
2002, Ντέμπρετσεν Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 1ος
2003, Άναχαϊμ Δημοσθένης Ταμπάκος Κρίκοι 1ος
2006, Άαρχους Βλάσης Μάρας Μονόζυγο 3ος
2010, Ρότερνταμ Λευτέρης Κοσμίδης Έδαφος 1ος
2011, Τόκιο Βασίλης Τσολακίδης Δίζυγο 2ος
2015, Γλασκώβη Λευτέρης Πετρούνιας Κρίκοι 1οςΣυγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Λευτέρη Πετρούνια για την «αναρρίχησή» του στο πρώτο σκαλί του βάθρου στους κρίκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Γλασκώβης.
«Οι διαδοχικές, πάντοτε κορυφαίες, επιτυχίες σας, μ’ επιστέγασμα την σημερινή που σας έφερε στην κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής στους κρίκους, αποτελούν αμάχητο τεκμήριο επιβεβαίωσης της λαμπρής αθλητικής σταδιοδρομίας σας», ανέφερε αρχικά ο κ.Παυλόπουλος και συνέχισε: « Πέραν τούτου όμως, οι επιδόσεις σας συνιστούν πραγματική τιμή για την Ελλάδα αλλά και υψηλό παράδειγμα δύναμης και ήθους για τους συναθλητές σας, και όχι μόνον. Θερμά συγχαρητήρια».Κοντονής: «Θερμά συγχαρητήρια για το χρυσό και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους από τον Λευτέρη Πετρούνια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Γλασκώβη:
«Μια ακόμη σπουδαία διάκριση χάρισε στη χώρα μας ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, αποδεικνύοντας την τεράστια κλάση του. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μας για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι όταν το ταλέντο συνδυάζεται με συστηματική δουλειά η επιτυχία είναι δεδομένη. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και συνολικά για την εξαιρετικά πετυχημένη πορεία του».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle