Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
164

ΠΑΜΕ: Συνεχιζόμενα Εγκλήματα Εργοδοσίας-Κυβερνήσεων

< 2 λεπτά
07.11.19 • 08:48
#Tags:

Ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη ΛΑΡΚΟ όπου έχασε τη ζωή του ένας 55χρονος εργάτης πατέρας τριών παιδιών από τη Μαλεσίνα εξέδωσε το ΠΑΜΕ:
"Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την βαθιά θλίψη και οργή για τον χαμό ενός ακόμη εργάτη, πατέρα τριών παιδιών στην έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη ΛΑΡΚΟ.
Ο συνάδελφος έπεσε θύμα ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Ενός εγκλήματος που σχεδιάστηκε και  υλοποιείται συστηματικά από όλες τις Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Με σχέδιο συνεχίζουν την απαξίωση του εργοστασίου, με στόχο το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση του. Έχουν μετατρέψει τη ΛΑΡΚΟ, μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας σε παγίδα θανάτου.
Είναι προκλητικό να μιλά για «αναζήτηση ευθυνών» η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Χατζηδάκης, όταν λίγες ώρες μόνο, πριν το νέο εργοδοτικό έγκλημα, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας χτυπούσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς και την Δευτέρα από τύχη είχαν γλιτώσει μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων. Τα μνημόνια, η δεκάχρονη κρίση, οι νόμοι που ψηφίστηκαν, η εντατικοποίηση έχουν δώσει αέρα στα πανιά του μεγάλου κεφαλαίου.  Δεν υπολογίζει ούτε την ίδια τη ζωή των εργατών, έχουν γίνει οι χώροι δουλειάς κάτεργα.
Το 2017 ήταν έτος ρεκόρ στην αύξηση εργοδοτικών εγκλημάτων, καταγράφοντας 7.357 εργατικά ατυχήματα, ο μεγαλύτερο αριθμός από το 2000.  Από το 2012 μέχρι το 2017 έχουμε συνεχή αύξηση. Επίσης σημειώνεται συνεχής αύξηση των θανατηφόρων ατυχημάτων από το 2014 και μετά.
Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ έχουν καταγγείλει επανειλημμένα ότι η εργοδοσία της ΛΑΡΚΟ αξιοποιώντας την κρίση, τα ασταμάτητα αντεργατικά-«αναπτυξιακά» μέτρα και νόμους, έχει μετατρέψει το εργοστάσιο σε κάτεργο, ένα τεράστιο εργατικό νεκροθάλαμο. Είναι αναρίθμητες οι καταγγελίες για εντατικοποίηση της δουλειάς, της υπερεκμετάλλευσης, της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας, της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων από την εργοδοσία της ΛΑΡΚΟ
Οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη με τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση τους.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την στήριξη μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου".

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle