Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
122

ΠΑΜΕ όλοι στην απεργία της Πέμπτης

< 4 λεπτά
05.12.16 • 20:21
#Tags:

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, Κυβέρνηση, Ε.Ε. και μεγάλο κεφάλαιο, μετά το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και την «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση, προετοιμάζονται για νέα επέλαση ενάντια σε κάθε μας δικαίωμα. Με πρόσχημα τη δεύτερη αξιολόγηση φέρνουν και άλλο οδοστρωτήρα μέτρων!
Σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, διαχύουν στα μέσα ενημέρωσης πολλά περισσότερα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα από αυτά που έχουν στόχο να πάρουν, ώστε στο τέλος, υποτίθεται μετά από «σκληρή μάχη της κυβέρνησης», να πάρουν όλα τα «αναγκαία μέτρα». Αναγκαία μέτρα για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου από την μια, μέτρα λεηλασίας για την ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας από την άλλη.
Στο στόχο της νέας επίθεσης βρίσκονται :
Νέα μείωση στον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Εδραιώνει και επεκτείνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τη δουλειά-λάστιχο με μισθούς 100 και 200 ευρώ.
Απελευθέρωση των απολύσεων ώστε η εργοδοσία να απολύει & να προσλαμβάνει όποτε θέλει & με τους μισθούς που θέλει, για όλο και μεγαλύτερο κέρδος.
Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, άρα περισσότερη μείωση μισθών.
Νέα μείωση στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει και σφαγή στα προνοιακά επιδόματα.
Μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους, από τα 8.600€ στα 5.000€.
Συζητάνε, ακόμα και το να δώσουν το δικαίωμα στους εργοδότες ν’ απαντούν με λοκ-άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση ξέρει ότι σπέρνει ανέμους & ότι σύντομα θα θερίσει θύελλες, γι’ αυτό & δεν της φτάνει ο μηχανισμός του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θέλει νέο συνδικαλιστικό νόμο για να περιορίσει και απαγορεύσει και άλλο την συνδικαλιστική δράση.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Μας θέλουν υποτακτικούς και συμβιβασμένους! Να τσακίζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας και μείς να είμαστε οπαδοί του «σφάξε με αγά μ’ ν’ αγιάσω». Να έχουν κάνει τους χώρους δουλειάς μια εργασιακή ζούγκλα όπου περισσεύει η εργοδοτική τρομοκρατία, η ατομική σύμβαση, ο άθλιος κατώτερος μισθός των 586€, οι απλήρωτες υπερωρίες και γενικότερα η απληρωσιά μηνών και μείς να λέμε «ευτυχώς που έχουμε και την δουλειά μας». Να φεύγουν τα παιδιά μας και να γίνονται οικονομικοί μετανάστες, όπου γης και μείς να λέμε «ευχαριστώ» στην πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση.
Θέλουν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη στ’ αφεντικά τους γι’ αυτό και κάνουν όσο γίνεται πιο φθηνά τα εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν κάθε εργατική κατάκτηση και κοινωνικό δικαίωμα και προπαντός να βγάζουμε τον «σκασμό». Να μην αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, να μην υπάρχουν αντιδράσεις στην αντιλαϊκή πολιτική τους.
Για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους δεν διστάζουν να εμπλέξουν και τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, ενώ έχουν ευθύνη για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών.
Είναι ξεπούλημα των εργατικών συμφερόντων η τακτική της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, που βρίσκεται στη γραμμή του κοινωνικού διαλόγου, στο να βάζει εμπόδια για την ανάπτυξη αγώνων, στο να σπέρνει την μοιρολατρία, την απογοήτευση, την υποταγή, τον συμβιβασμό και την ανοχή. Αυτή είναι πορεία ενσωμάτωσης στη γραμμή του κεφαλαίου και πρέπει να ανατραπεί.
Σ’ αυτή τη βαρβαρότητα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανοχή, ούτε αδράνεια, ούτε συμβιβασμός.
Ήρθε η ώρα να βάλουμε την δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις! Να γράψουμε το δικό μας τέλος στην λεηλασία της ζωής μας!
Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε με τον οργανωμένο αγώνα μας παντού!
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€ και υπογραφή κλαδικών Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις. Κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Σ.Σ.Ε. και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Κοινωνική Ασφάλιση για όλους με βάση τις ανάγκες μας. Κατάργηση του νόμου λαιμητόμου. Επαναφορά κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ και ν’ αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος.
Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Ανάπτυξη της A’βάθμιας φροντίδας υγείας, με πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στο νομό μας.
Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων Όχι σε φοροληστεία, χαράτσια, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος κλπ. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τη χώρα ΤΩΡΑ! Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αποδέσμευση της χώρας από Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση
στη Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς στις 10.30 το πρωί

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle