Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
349

«Πανί με Πανί» το βραβείο στην «Ορχομένια» Βασιλική

< 5 λεπτά
21.06.16 • 19:50
#Tags:

Το βραβείο χρόνο δεν κοιτά! Μπορεί να πέρασαν πολλές ημέρες, μήνες, αλλά η τιμή, το βραβείο, όποτε και αν το κατακτήσεις σε ακολουθεί μια ζωή.

Ποτέ μια διάκριση δεν μπορεί να είναι ανεπίκαιρη και μάλιστα αν αυτό οφείλεται στη σεμνότητα και το ήθος του καλλιτέχνη.

Έτσι είναι και η Βασιλική! Δεν της αρέσει να αυτοπροβάλλεται, αφήνει την τέχνη της να ξεδιπλώνει όμορφες πτυχές μέσα από κάθε δημιουργία.

Για ποιόν μιλάμε ή για να ακριβολογούμε για ποια μιλάμε… Διαβάστε…

«Το τρίτο βραβείο του 4ου πανελληνίου διαγωνισμού γελοιογραφίας Ναυπλίου 2016 απονέμεται στην…»
Κυρίες και κύριοι η Βασιλική Μωραΐτη!!!

Μπορεί πολλοί Ορχομένιοι να μη την γνωρίζουν με αυτό το όνομα αλλά αρκετά χρόνια ζει στη πόλη μας και αν μη τι άλλο μας κάνει υπερήφανους με τις διακρίσεις της.

Η Βασιλική είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Ζωγράφο, μουσικόΒασιλική Μωραΐτη Ζωγραφου και συνθέτη, γιό της Γιούλας και του αείμνηστου Λευτέρη Ζωγράφου.

Εκτός από την εικονογράφηση και τα σκίτσα η Βασιλική ζωγραφίζει επίσης αλλά γράφει και στίχους. Τελευταία είχε συμμετοχή στο CD του Γιώργου Ζωγράφου με τίτλο «μικρέ μου βασιλιά».

Βραβείο στο Ναύπλιο
Για ένα μήνα στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον «4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό γελοιογραφίας 2016» και συγκεκριμένα από 1 Μαρτίου μέχρι 3 Απριλίου με θέμα «πανί με πανί».

Η πρωτοπορία των εκδηλώσεων αυτών ήταν ότι για ένα μήνα τα έργα των καλλιτεχνών-γελοιογράφων που πήραν μέρος, «κρεμάστηκαν» στους κεντρικούς πεζόδρομους της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας, στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου!

Οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα βλέποντας Μωραΐτη Ζωγράφου εργα της στο Ναύπλιοκυριολεκτικά σε κάθε τους βήμα σκίτσα σε μεγάλες διαστάσεις αναρτημένα από τα κτίρια. Ήταν οι γελοιογραφίες ενηλίκων και μαθητών που συμμετείχαν στον 4o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας με τίτλο: «Πανί με πανί», που διοργάνωσαν ο δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος και το Εικαστικό Εργαστήρι Β. Σαγκιώτη.

Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου και την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι γελοιογράφοι Έφη Ξένου, Μιχάλης Κουντούρης, Ηλίας Μακρής, ο εικονογράφος Βλάντιμιρ Ραντιμπράτοβιτς και η Γεωργία Τσαζή αρχιτέκτονας, σκιτσογράφος και νικήτρια του διαγωνισμού γελοιογραφίας 2015.
Τα βραβεία των ενηλίκων απονεμήθηκαν στους: Κυριάκο Μωϋσή (Α' βραβείο), Κωνσταντίνο Κοφίνα (Β' βραβείο) και τη Βασιλική Μωραϊτη (Γ' βραβείο).

Δόθηκαν επίσης μαθητικοί έπαινοι στους Δημήτρη Καρδακάκη (Α' βραβείο), Ορέστη Λαδένη και Νίκο Ρεκούμη (Β ' βραβείο) και στον Θεοχάρη Λιόγκα (Γ' βραβείο).

Ο διαγωνισμός Γελοιογραφίας χωριζόνταν σε δυο κατηγορίες: Στην πρώτη κατηγορία συμμετείχαν δημιουργοί κόμικς, γελοιογράφοι, σπουδαστές εικαστικών τεχνών, καθώς και άτομα που αγαπούν την γελοιογραφία. Στην δεύτερη κατηγορία συμμετείχαν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Βραβειο Μωραΐτη ΖωγραφουΒασιλική υπογραφήΒασιλική Μωραΐτη ΖωγραφουΜωραΐτη ΝαυπλιοCD Γιώργου και Βασιλικής Ζωγράφου Μωραΐτη Ζωγράφου απονομη βραβειουΜωραΐτη Ζωγράφου εργα της στο ΝαύπλιοΒασιλική Ζωγράφου Μωραΐτη εργο της Μωραΐτη Ναυπλιο  Βασιλική    Μωραΐτη Ζωγραφου Ναυπλιο   Βασιλική Μωραΐτη Ζωγράφου εργο

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle