Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
93

Πανθηβαϊκή συμμετοχή στην απεργία

< 2 λεπτά
06.02.16 • 04:46
#Tags:

Τη φωνή τους ένωσαν οι Θηβαίοι πολίτες, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα Πανελλαδικής Γενικής Απεργίας, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στον πρόχειρο και αδιέξοδο σχεδιασμό του προτεινόμενου ασφαλιστικού συστήματος.

Όλα τα καταστήματα και οι υπηρεσίες της πόλης έκλεισαν για ένα 24ωρο και ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, αιρετοί, άνεργοι και συνταξιούχοι συμμετείχαν δυναμικά Αγροτες Θηβα απεργίαστο Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην οδό Πινδάρου της Θήβας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση για να αποσύρει ολοσχερώς την πρότασή της και να ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση, ως ελάχιστη ένδειξη δημοκρατικής λειτουργίας. Χαρακτηριστική εικόνα της μεγάλης αυτής απεργιακής κινητοποίησης ήταν η πορεία που πραγματοποίησαν ταξί, λεωφορεία και τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.

Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου ήταν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος στον αγωνιστικό χαιρετισμό του τόνισε τα ακόλουθα:
“Μετά από τη συνεχή αφαίμαξη των εισοδημάτων εδώ και έξι χρόνια, σχεδιάζει τώρα η Κεντρική Εξουσία τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος μέσα από ένα οριζόντιο ορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα επιφέρει, όχι απλώς νέες επιβαρύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες, όχι μόνο τον οικονομικό στραγγαλισμό κάθε ζωντανού οικονομικού κυττάρου αλλά και την πρόωρη καταδίκη των επερχόμενων γενεών, οι οποίες θα χρεώνονται τις αστοχίες των μνημονιακών νομοθετημάτων αλλά και της ανεπάρκειας των δήθεν εξυγιαντών της οικονομίας”.

Στη συνέχεια αναγνώστηκε το ψήφισμα του Πανθηβαϊκού Συλλαλητηρίου, από τον δικηγόρο κ. Σωτήρη Καραμαγκιώλη, το οποίο θα επιδοθεί στους τοπικούς βουλευτές και την αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού και όλοι μαζί οι διαδηλωτές μετέβησαν με λεωφορεία, που διέθεσε δωρεάν το ΚΤΕΛ Θήβας, στο μπλόκο των αγροτών στο 90ο χλμ Αθηνών- Λαμίας, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle