Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
90

Παπαθωμά: Ασάφειες του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις

< 3 λεπτά
18.12.15 • 12:09
#Tags:

Παπαθωμά: Ασάφειες του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανής Παπαθωμά και από αγρότες της Βοιωτίας την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Κουρεμπέ Θεοφάνη και τον Αντιπρόεδρο, κ. Ζαννιά Αθανάσιο, με θέμα τις αγροτικές αποζημιώσεις των αγροτών για το 2015, για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση του περασμένου Μαΐου, που έπληξε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Η ηγεσία του οργανισμού ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί τα πορίσματα των καταστροφών. Επίσης δεν Πλημμυρες χωραφιωνδόθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των χρημάτων, καθώς ακόμη πληρώνουν για το 2014.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι αγρότες να αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

«Οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, για την άμεση ανταπόκρισή του, όταν ζητήσαμε να συναντηθούμε μαζί του, με τους αγρότες της Βοιωτίας, οφείλω όμως να τονίσω ότι περίμενα να υπήρχε ένας πιο σαφής διάλογος. Ήταν ένας συγκρουσιακός διάλογος με μια δημιουργική ασάφεια.

Για να αποζημιωθούν οι αγρότες πρέπει πρώτα να υπάρχουν πορίσματα τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, να τονίσουμε όμως ότι έχουν καταβάλει τα χρήματα για τις ασφαλιστικές εισφορές και προσδοκούν να αποζημιωθούν.

Στο τέλος πήραμε την δέσμευση ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το Δεκέμβριο και ότι η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει το Φανή Παπαθωμάπρώτο τρίμηνο 2016.
Θέλω να ελπίζω ότι όπως το περασμένο Μάιο υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον Οργανισμό με την παρουσία του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και της Δ/ντριας του ΕΛΓΑ στο τόπο της γεωργικής καταστροφής, έτσι και τώρα ο οργανισμός θα σκύψει πάνω από το πρόβλημα έτσι ώστε να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για να μπορέσουν και οι αγρότες της Βοιωτίας, όχι μόνο να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά να μπορέσουν να ξεκινήσουν και την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.
Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε στο πλάι των αγροτών διεκδικώντας μαζί τους τα δίκαια αιτήματά τους» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle