Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
138

Παπαθωμά: Τα λεφτά για το νοσοκομείο Λιβαδειάς ακόμη περιμένουν...

< 5 λεπτά
05.02.16 • 08:10
#Tags:

Δυστυχώς και αυτό είναι τραγικό, τα χρήματα παραμένουν δεσμευμένα αναμένοντας Υπουργικές αποφάσεις.

Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Λιβαδειάς έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά με την ευκαιρία συνεδρίασης του ΔΣ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Η κ Παπαθωμά τονίζει μεταξύ άλλων τις ενέργειες και τις αποφάσεις που έχει πάρει η Περιφέρεια για την στήριξη της υγείας των πολιτών της Περιφέρειας αλλά και κονδυλίων που έχουν δεσμευτεί γι' αυτό το σκοπό αλλά ακόμη δεν υπάρχει τρόπος να απορροφηθούν! 

Διαβάστε την επιστολή της κ Παπαθωμά. 

"Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε,

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Ευχαριστούμε για την πρόσκλησή σας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης « περί του τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων του Π.Γ. Νοσοκομείου Λιβαδειάς».
Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω και να σας ενημερώσω για τα εξής:
Είναι κατ’ αρχήν δεδομένη

1. η υποβάθμιση,

2. η υποστελέχωση και

3. η έλλειψη αναλώσιμων υλικών του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και η συνακόλουθη υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και στην πράξη της δημόσιας υγείας του νομού μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Εμείς στην Περιφέρεια θεωρούμε ότι οι παροχές και η εξασφάλιση των παροχών υγείας στους πολίτες , είναι αναφαίρετο και ύψιστο δικαίωμά τους και την περίοδο και με τις συνθήκες που βιώνουμε έχει γίνεDSCN1865ι ζητούμενο. Έτσι συνεπείς στην πάγια θέση για πρακτικές λύσεις και όχι ατέρμονες συζητήσεις και αδιέξοδες διαμαρτυρίες, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας προέβη σε σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων.

Ειδικότερα.

Δια του αρμοδίου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Κων/νου Μπακομήτρου και των Περιφερειακών Συμβούλων κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα και κ. Γιάννη Περγαντά, που είναι γιατροί, έχουμε αναδείξει πολλαπλώς το θέμα και τα προβλήματα και έχουμε εκδηλώσει επανειλημμένα το ενδιαφέρον μας με σειρά παρεμβάσεων και ενεργειών στους έως σήμερα αρμόδιους Υπουργούς, τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς, χωρίς να λάβουμε μέχρι σήμερα απάντηση.

Κυρίως όμως με τις έμπρακτες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για το πρόβλημα. Ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε με την εισήγησή του, που έγινε δεκτή με ομόφωνη σχεδόν απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τη δέσμευση 125.000 €, από τα πενιχρά και συρρικνωμένα οικονομικά διαθέσιμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την παροχή συνδρομής στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε
Α) την παροχή από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινήτρων υπέρ των επικουρικών ιατρών και των ιατρών υπαίθρου (αγροτικών), στα πλαίσια των διατάξεων του άρθρου 20 του Νόμου 4213/2013, στις άγονες, απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές,

Β) την παροχή αποζημίωσης στους επικουρικούς ιατρούς και ιατρούς υπαίθρου (αγροτικού) που θα υπηρετήσουν στις περιγραφόμενες περιοχές της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ – ανά ιατρό – μηνιαίως για όλη την διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους με ανώτερο διάστημα την τριετία.
Επίσης αν μας ζητηθεί θα καλύψουμε με καύσιμα ασθενοφόρα της περιοχής.

Δυστυχώς και αυτό είναι το τραγικό του θέματος, η διάθεση των άνω ποσών δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, για το λόγο ότι, όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 1/2/2016 που συζητήθηκε ο απολογισμός της Περιφέρειας του 2015, όπως τον ενημέρωσε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ δεν ήταν δυνατή η έγκριση διάθεσης των κονδυλίων αυτών λόγω νομικού κενού. Το νομικό αυτό κενό δεσμεύτηκε ο κ. Διοικητής της ΥΠΕ ότι θα καλύψει τάχιστα, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει λάβει χώρα κάποια τέτοια ρύθμιση.

Δυστυχώς και αυτό είναι τραγικό, τα χρήματα παραμένουν δεσμευμένα αναμένοντας Υπουργικές αποφάσεις.

Συμμετέχοντας λοιπόν στον προβληματισμό που πιστεύουμε πως θα αναπτύξετε και την αγωνία που θα εκφράσετε στη συνεδρίασή σας, την οποία χαιρετίζουμε, σας καλούμε να λάβετε αποφάσεις πρακτικής συμμετοχής στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Να προσφέρετε και εσείς από τα ομοίως συρρικνωμένα οικονομικά του Δήμου στην κοινή προσπάθεια και να ενώσετε τη φωνή σας με τη φωνή της Περιφέρειας προς το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση για την πλήρωση του νομοθετικού κενού και την προστασία των παροχών υγείας στην περιοχή, που θα μας επιτρέψει να συνεισφέρουμε στην ανακούφιση και το μετριασμό των προβλημάτων επ’ ωφελεία των πολιτών του Δήμου και της Περιφέρειας.

Με εξαιρετική τιμή

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Κων. Μπακομήτρος
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος Χαρ. Σανιδάς
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Βοιωτίας

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle