Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
99

Παράταση για την παραχώρηση αγροτικής γης σε αγρότες και ανέργους δίνει το ΥΠΑΑΤ

< 2 λεπτά
10.04.19 • 16:07
#Tags:

Σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να παραταθεί η παραχώρηση χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), αναμένεται να προβεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μετά από σχετικό αίτημα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «λόγω αδυναμίας των Περιφερειών να εφαρμόσουν τον ν. 4061/12, στο σύνολο των εκτάσεων αναφοράς του και με το κίνδυνο να μείνουν εκτάσεις αναξιοποίητες επειδή έχουν λήξει οι παρατάσεις παραχώρησης από τις οικείες Περιφέρειες, με βάση την παράγραφο 2 του άρθρου 141 του ν. 4537/18 (ΦΕΚ Α' 84/15-05-2018), γνωστοποιούμε ότι η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση θα καλύψει την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο έως την 31-10 -2019».

Σημειώνεται ότι η επικείμενη νομοθετική ρύθμιση θα δώσει πρόσθετη δυνατότητα στους περιφερειάρχες να παραχωρούν για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο (που λήγει την 31-10-2019), τις αδιάθετες εκτάσεις σε νέους γεωργούς και επαγγελματίες αγρότες.

Τέλος, το ΥΠΑΑΤ μέσω της ανακοίνωσής τους καλεί τις Περιφέρειες «να συνεχίσουν την διαδικασία εφαρμογής του ν. 4061/12 για την παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων διότι δεν θα δοθεί άλλη αναβολή εφαρμογής του νόμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle