Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
204

Παραδοσιακό Πάσχα στη Λιβαδειά. Πρόγραμμα εκδηλώσεων

< 3 λεπτά
20.04.16 • 09:23
#Tags:

Ο Δήμος Λιβαδειάς απευθύνει κάλεσμα σε όλους για την συμμετοχή στις στις φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πάσχα, που αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της πόλης, καθώς συνεχίζει την παράδοση του Ρουμελιώτικου Πάσχα.

Οι φετινές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί τόσο σε συνεργασία με τοπικούς Μαγκαςπολιτιστικούς συλλόγους όσο και με καταξιωμένους καλλιτέχνες στοχεύουν στη ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης.

Το γλέντι θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα με το έθιμο των λάκκων στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας με την ορχήστρα του Γιώργου Μάγκα, όπου ο Δήμος θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες και θα προσφέρει πασχαλινά εδέσματα.

Το έθιμο των λάκκων θα πραγματοποιηθεί και στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ενώ στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη θα υπάρξει κέρασμα καλωσορίσματος στους επισκέπτες. Το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Λάκη Χαλκιά και Χαράλαμπο Γαργανουράκη.

Τη Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα στην Πλατεία Ταμπάχνας θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια και παράλληλα στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς συλλόγους της πόλης μας.

Τέλος, στις παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν δράσεις για τα παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής και αθλητικές εκδηλώσεις.

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα

Layout 1

Layout 1

Layout 1

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle