Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
99

Παρασκευή και 13 φρίκη στο Παρίσι (Video)

< 2 λεπτά
14.11.15 • 05:34
#Tags:

Παρασκευή και 13 φρίκη στο Παρίσι (Video)

Σοκ και δέος προκαλεί το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, με δεκάδες νεκρούς.

Την ευθύνη των συντονισμένων επιθέσεων, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του ινστιτούτου Site, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με τους τζιχαντιστες να προειδοοούν για νέες επιθέσεις, σε Ρώμη, Λονδίνο και Ουάσιγκτον.

Η πρώτη επίθεση έγινε κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας που παρακολουθούσε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Δείτε σχετικό βίντεο

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις που αποδίδονται σε καμικάζι.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκαν τρία επεισόδια με πυροβολισμούς στο εστιατόριο Le Petit Cambodge, το μπαρ Le Carillon και το θέατρο Bataclan.

Στο θέατρο Bataclan ακολούθησε ομηρία κατά την οποία τουλάχιστον 100 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις δράστες.
ΣτFην αίθουσα αυτή βρίσκονταν περίπου 1.500 θεατές για μια ροκ συναυλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φυγαδεύτηκε από το στάδιο και έσπευσε στο υπουργείο Εσωτερικών και συγκάλεσε Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κλείνοντας παράλληλα τα σύνορα.

Ο Ολάντ κάλεσε σε απευθείας διάγγελμα τους πολίτες να παραμείνουν ενωμένοι και ψύχραιμοι μπροστά στις πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή, με απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ στρατός κινητοποιήθηκε με 1.500 στρατιώτες να αναπτύσσονται σε σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Συνολικά περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό που σημειώθηκε στο Παρίσι, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle