Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
147

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Ορχομενό

< 4 λεπτά
15.09.15 • 10:21
#Tags:

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Ορχομενό

«Ήρθαμε στον Ορχομενό γιατί θελήσαμε να σηματοδοτήσουμε αυτή την πορεία της συνύπαρξης της αγροτικής δραστηριότητας με την διαβίωση στην ύπαιθρο και ο Ορχομενός είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση ενός τμήματος της Ελληνικής Περιφέρειας που έχει σχεδόν αποκλειστική δραστηριότητα με τον αγροτικό τομέα» Προγρ Αγροτων ΣΥΡΙΖΑ στον Ορχο 1δήλωσε ο κ. Αποστόλου μεταξύ άλλων για την επιλογή μιας καθαρά αγροτικής περιοχής για την παρουσίαση του αγροτικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και συνέχισε:

«Είχαμε παρουσιάσει τον Γενάρη του 2015 το πρόγραμμα για τους αγρότες αλλά δεν προλάβαμε να το υλοποιήσουμε γιατί όλη αυτή τη περίοδο μέσα από τις σκληρές διαπραγματεύσεις που γινόντουσαν, βασική μας στόχευση ήταν πως θα κρατήσουμε το Κράτος όρθιο…
...μετά από μάχη που δώσαμε καταλήξαμε σε μια συμφωνία-μονόδρομο για την οποία οι πρώην σύντροφοί μας λιποτάκτησαν και εγκατέλειψαν το χώρο την πιο κρίσιμη ώρα»…

Στη συνέχεια ζήτησε την ψήφο των αγροτών για την ανανέωση της εντολής ώστε να διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της διαπραγμάτευσης του Οκτώβρη με συγκεκριμένες προτάσεις.

Το πρόγραμμα για την Αγροτική Ανάπτυξη παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού, με κύριο ομιλητή τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου.
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κκ Νίκος Στουπής και Θανάσης Ζαννιάς αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Ορχομενού Γιάννης Νταβαλούμης και πολλοί αγρότες από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Ο κ. Αποστόλου παρουσίασε παράλληλα τους δύο βασικούς άξονες του προγράμματος:
Αντιμετώπιση των μνημονιακών επιπτώσεων με έναν νέο, αριστερού χαρακτήρα, ''προστατευτισμό''.
Απάντηση στην κρίση, με μια νέου τύπου ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, στα πλαίσια Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας.

Ειδικά για το φορολογικό των αγροτών, ενόψει των διαπραγματεύσεων του Οκτωβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη εναλλακτική Προγρ Αγροτων ΣΥΡΙΖΑ στον Ορχοπρόταση που εξασφαλίζει τα προσδοκώμενα φορολογικά έσοδα για το δημόσιο με ταυτόχρονη προστασία του εισοδήματος των αγροτών και δίκαιη κατανομή των βαρών. Τα βασικά σημεία της πρότασης είναι τα εξής:

• Όλοι οι κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων εκτός των μικρών παραγωγών με εισόδημα έως 5.000 ευρώ. Η αυστηροποίηση και ο έλεγχος του συστήματος θα βοηθήσει σημαντικά τους πραγματικούς επαγγελματίες παραγωγούς φορολογικά, θα συμβάλλει στην άνοδο των τιμών παραγωγού, θα περιορίσει την φοροδιαφυγή, θα περιορίσει τις παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις, θα συμβάλλει στην ιχνηλασιμότητα των προϊόντων και θα μειώσει αισθητά τις τιμές καταναλωτή.
Διαχωρίζεται το αγροτικό εισόδημα και η φορολόγησή του, με βάση τον επανακαθορισμό της έννοιας της ''αγροτικής επιχείρησης'' και ''γεωργικής εκμετάλλευσης'' αλλά και της έννοιας του ''αγρότη''. Με τη χρήση κλιμακωτών συντελεστών επιβαρύνεται με λιγότερα βάρη ο μικρός παραγωγός και ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Θεσπίζονται επίσης ευνοϊκοί συντελεστές σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, νέους αγρότες, ειδικές καλλιέργειες, αλλά και για συνεταιριστικές δομές, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών , σχήματα κοινωνικής οικονομίας κ.λπ..
• Για τον υπολογισμό του καθαρού γεωργικού εισοδήματος αναγνωρίζουμε ως τεκμαρτή δαπάνη την αμοιβή της οικογενειακής εργασίας καθώς και τις αποσβέσεις κεφαλαίου και πάγιων.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle