Asopichos Logo
25-04-2024
Asopichos Logo
210

|

Πεζόδρομος αδιαφορίας και εγκατάλειψης

< 5 λεπτά
17.11.18 • 06:43
#Tags:

Χωρίς αμφισβήτηση ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Ορχομενού είναι ο μοναδικός πεζόδρομος που δημιουργήθηκε από το σκέπασμα του ποταμιού που διέσχιζε την πόλη και την διαμόρφωση του χώρου που προέκυψε.

Στο χώρο αυτό καθημερινά κάνουν τις βόλτες τους πολλοί συμπολίτες μας και πηγαινοέρχεται η νεολαία κάνοντας ποδήλατο ή πηγαίνοντας στο «γηπεδάκι» του μπάσκετ.

Όσοι λοιπόν περιδιαβαίνουν αυτή την περιοχή θα διαπιστώσουν την πλήρη αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Από τη δεκαετία του 80 δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση!

Σε πολλά σημεία λείπουν πλάκες στο πεζοδρόμιο από την κατασκευή του. Δεν έφτασαν, παραλήφθηκε το έργο αλλά ποτέ δεν συμπληρώθηκαν.

Υπήρχαν φωτιστικά δεξιά και αριστερά, καταστράφηκαν αλλά δεν αντικαταστάθηκαν ούτε και αποσύρθηκαν ποτέ.

Υπήρχαν δέντρα που για πάνω από 30 χρόνια παρεμπόδιζαν τη διάβαση αλλά ποτέ δεν κόπηκαν παρά την επικίνδυνη κλίση που είχαν και σαν από θαύμα του «γείτονα» Αη Γιώργη δεν πλάκωσαν κάποιον.

Ήρθε όμως ο στρατηγός άνεμος και έκανε τη δουλειά του. Τα ξερίζωσε όπως ήταν αναμενόμενα και πάλι χάρη στον «γείτονα» δεν είχαμε δυσάρεστες καταστάσεις. Όμως άρχισε ένας άλλος γολγοθάς πότε και ποιος θα απομάκρυνε τους κορμούς σχεδόν δύο χρόνια. Όταν απομακρύνθηκαν δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές και υπάρχει ένας σωρός χώματα καταμεσής του πεζόδρομου ακόμη και σήμερα!

Το φετινό καλοκαίρι έκαναν επέλαση οι γνωστοί άγνωστοι και έκλεψαν από αρκετά σημεία της πόλης τις σχάρες από τα φρεάτια για τα βρόχινα νερά.

Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνα είναι τα ανοιχτά φρεάτια για πεζούς και οχήματα. Ευτυχώς δεν έχουμε ακόμη (ή τουλάχιστον δεν έχουν γίνει γνωστά) ατυχήματα.

Πέρασαν έξι μήνες, έγιναν αιτήσεις αντικατάστασης αλλά δυστυχώς τίποτα.

Είχαμε όμως ντιζαϊνάτη εξέλιξη! Στην αρχή έβαζαν κλαδιά και άλλα αντικείμενα στις τρύπες για να μην πέσει κανένας μέσα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν καφάσια και ύστερα με παρέμβαση του Δήμου (για την ομοιομορφία ντε) τοποθετήθηκαν λάστιχα αυτοκινήτων τα οποία περιτύλιξαν με ασπροκόκκινη ταινία για να γίνονται αντιληπτά…

Όμως τα προβλήματα με τον πεζόδρομο δεν τελειώνουν εκεί! Έχουν καταληφθεί δημόσιοι χώροι από τους περιοίκους οι οποίοι αντί να βάζουν τα μηχανήματά τους στα οικόπεδά τους απέκτησαν  και οικόπεδα-πάρκινγκ στους δημοτικούς χώρους.

Δεν υπάρχει φωτισμός, δεν υπάρχουν παγκάκια, ο καθαρισμός γίνεται από τους δημότες που κατοικούν εκεί και πολλά ακόμη.

Είπαμε ο πεζόδρομος είναι πολυσύχναστος ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά κάντε μια βόλτα να δείτε την κατάστασή του.

Ξεκινήστε από το πίσω μέρους του my σούπερ μάρκετ συνεχίστε στην παλιά «ένωση», δείτε τον χώρο πάρκινγκ (;) άλλη εγκατάλειψη, με τον βυθιζόμενο κάδο  (άλλη αμαρτία), συνεχίστε μέχρι το τέλος και σχηματίστε τη δική σας εικόνα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για διαψεύσεις…

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε δείτε μερικές φωτογραφίες και το βίντεο. Οι φωτογραφίες είναι του 2018 και το βίντεο του 2014, ε, δεν έχει καμία σημασία δεν άλλαξε τίποτα…

Επισκεφθείτε το κανάλι του Ασώπιχου στο YouTube δείτε μεταξύ άλλων βίντεο από τις γειτονιές του Ορχομενού. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jeu2PEhQhEI]

Πεζοδρομος αδιαφορίας 3 1

Πεζοδρομος αδιαφορίας 8 1

Πεζοδρομος αδιαφορίας 1 1 Πεζοδρομος αδιαφορίας 4 1 Πεζοδρομος αδιαφορίας 5 1 Πεζοδρομος αδιαφορίας 6 1 Πεζοδρομος αδιαφορίας 7 1 Πεζοδρομος αδιαφορίας 9 1 Πεζοδρομος αδιαφορίας 10 1

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle