Asopichos Logo
23-04-2024
Asopichos Logo
171

Πεζόδρομος στις πηγές Ορχομενού, δημοπρατείται το έργο

< 3 λεπτά
28.07.15 • 15:59
#Tags:

Πεζόδρομος στις πηγές Ορχομενού, δημοπρατείται το έργο  

Με προϋπολογισμό δαπάνης 330.255€, δημοπρατείται το έργο δημιουργίας πεζοδρόμου στις πηγές των Χαρίτων του Ορχομενού.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013 LEADER» με ποσοστό χρηματοδότησης 15% από εθνικούς και 85% από κοινοτικούς πόρους.

Ακιδαλια Πηγή ΚαρκαρηςΕίναι ένα έργο που θα δώσει ανάσα και θα παίξει ρόλο αναβάθμισης στην περιοχή των πηγών. Σίγουρα είναι μια καλή αρχή για την ξεχωριστής ομορφιάς αλλά και ιστορική περιοχή που όσοι την επισκέπτονται μένει χαραγμένη στη μνήμη τους. 
Όπως θα διαβάσετε πιο κάτω οι προδιαγραφές του έργου καλύπτουν τις απαιτήσεις για τον λόγο που δημιουργείται. Όμως θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα γενικότερο πρόγραμμα αξιοποίησης-ανάδειξης και παράλληλα συντήρησης που αν μείνει μόνο χώρος περιπάτου πιθανά θα έχει τη μοίρα των άλλων πεζόδρομων.

 

Πως θα είναι

Ο πεζόδρομος θα έχει σαν αφετηρία το τέλος του ήδη υφιστάμενου πεζόδρομου, Παναγία-Κάρκαρης-Παλιό υδραγωγείο, αποτελώντας στην ουσία συνέχεια αυτού και θα τερματίζει μετά από 1 χιλιόμετρο, λίγο μετά το αναψυκτήριο "πηγές" του Δήμου, ακολουθώντας την πορεία του ποταμού.

Καρκαρης πεζόδρομος

Φωτογραφία Σπύρος Ζαννιάς

Θα έχει πλάτος 2 μέτρα και προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το πλάτος σε όλο το μήκος του, σε κάποια σημεία θα γίνει μέσα στα όρια του υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου δρόμου, με την καθαίρεση τμήματος στην μία πλευρά και ανάλογη διαπλάτυνση στην άλλη πλευρά.

Θα κατασκευασθεί από ορθογωνισμένες χονδρόπλακες Καβάλας χρώματος γκρι, πλάτους 30cm και ελεύθερου μήκους, σε σχέδιο που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε βάση από σκυρόδεμα και θα αρμολογηθούν με τσιμεντοκονία.

Η τελική στάθμη του πεζόδρομου θα φτάνει στο ύψος του εδάφους. Παράλληλα με την κατασκευή του πεζόδρομου και συμπληρωματικά αυτού, εκτός από την κατασκευή δύο ξύλινων πεζογεφυρών θα τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων ανά τακτά διαστήματα, θα κατασκευασθούν δύο ξύλινα κιόσκια με τραπεζοπάγκους σε ανοίγματα της διαδρομής του, θα τοποθετηθούν κολωνάκια με ανακλαστήρες στα σημεία που αυτός γειτνιάζει με την ασφαλτοστρωμένη οδό για την προστασία όσων τον χρησιμοποιούν και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό του με την τοποθέτηση φωτιστικών κορυφής ιστού.

Η Δημοπρασία θα γίνει την Τρίτη 18 Αυγούστου στις 10 το πρωί οπότε και λήγει η παράδοσης των προσφορών στο Δημαρχείο Ορχομενού.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle