Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
150

Περίπατος με... δράση στον Ελικώνα

< 2 λεπτά
26.02.18 • 21:05
#Tags:

Ο Σύλλογος Ελικωνίων επαρχίας Λιβαδειάς διοργανώνει δύο δράσεις την Κυριακή 11 Μαρτίου με αφετηρία το Μουσείο Λαογραφικής κληρομιάς Ελικώνα και ώρα συνάντρησης 09:30.

1η ΔΡΑΣΗ : ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ
Σ αυτή την δράση θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε ποια χόρτα μαζεύουμε, την ονομασία τους, ποια εποχή τα μαζεύουμε, πως τα καθαρίζουμε και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Στο τέλος της δράσης θα καθαρίσουμε τα χόρτα , θα τα μαγειρέψουμε και θα τα γευτούμε.

2Η ΔΡΑΣΗ : ΟΡΕΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ
Αφετηρία το Μουσείο Λαογραφικής Κληρονομιάς Ελικώνα.
Μία εξαιρετική διαδρομή στα μονοπάτια του Ελικώνα μέσα στα έλατα.
1η στάση: εξωκκλήσι Αγίου Κωνσταντίνου (1 ώρα δρόμος), εύκολη διαδρομή σχεδόν επίπεδη.
Ανάβαση στο Σπενέκο με θέα τον κάμπο της Κωπαΐδας και τα χωριά του, από την άλλη πλευρά θέα την Καψάλα και το Ξεροβούνι.
2η στάση:  στο Σπενέκο, στη θέση Καρκανάκι (45 λεπτά διαδρομή).
Τέλος  διαδρομής και διάβαση από την σπηλιά του Πλούτου και την σπηλιά του Παπανικολή .
Τερματισμός στην πλατεία του χωριού (1.30 ώρες).  Συνολικός χρόνος διαδρομής : σχεδόν 3.30 ώρες

Πριν ξεκινήσουμε τις δράσεις ο σύλλογος Ελικωνίων θα προσφέρει καφέ ή τσάι στον χώρο του Μουσείου  και θα κάνει ξενάγηση στον χώρο του Μουσείου.

10:00 Ξεκινάνε και οι δύο δράσεις.
Στο τέλος οι επισκέπτες μπορούν  να  κάνουν βόλτα στο χωριό και αν πεινάνε να καθίσουν  για φαγητό σε μία από τις ταβέρνες του χωριού.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle