Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
133

Περίπατος στο μονοπάτι των νερών

< 2 λεπτά
31.01.17 • 16:55
#Tags:

Αυτή την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 περπατάμε στο καταπληκτικής ομορφιάς ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ στην Δαύλεια!

Θα γίνει προσυγκέντρωση στις 9.15 πμ στο Ζάππειο για να εξυπηρετήσουμε και όσους δεν διαθέτουν ΙΧ. Το περπάτημα μας θα ξεκινήσει στις 10.00πμ από την κεντρική πλατεία της Δαύλειας, με κατεύθυνση προς τον βορρά, προς το ρέμα ΦΛΕΒΑ και την πηγή. Ακολούθως στην πηγή ΝΕΡΟΜΑΝΑ,από όπου υδροδοτείται ο οικισμός. Κατόπιν στην πηγή του ΑΗ ΛΙΑ,η όποια επίσης υδροδοτεί τον οικισμό.

Επόμενη στάση στα ΜΑΝΤΑΝΙΑ (παλιοί νερόμυλοι) και ακολουθώντας τον δρόμο των νερών,οδηγούμαστε στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΔΑΥΛΙΔΑΣ, με πανοραμική θέα του χωριού, αλλά και όλου του Δ. Λεβαδεων! Κατηφορίζοντας από τον λόφο συναντάμε την ΑΡΧΑΙΑ ΒΡΥΣΗ και το ξωκλήσσι της Μεταμόρφωσης,πριν φτάσουμε στην βρύση 4 ΚΑΝΑΛΙΑ και στην κεντρική πλατεία του χωρίου!

Η διαδρομή είναι άπειρου κάλλους και δεν πρέπει κανείς φίλος των περιπατητικών διαδρομών να την χάσει!

Στο τέλος της πεζοπορίας θα υπάρξει κέρασμα και φυσικά όσοι θέλουμε μπορούμε να καθίσουμε σε διπλανή ταβέρνα με πολύ χαμηλές τιμές για τους περιπατητές!
Η διαδρομή είναι ήπια, διάρκειας 2.30 - 3 ώρες!

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle