Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
400

Περηφάνια και συγκίνηση στην παρουσίαση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού.

< 4 λεπτά
14.05.15 • 06:24
#Tags:

Σε μια κατάμεστη αίθουσα που ξεχείλιζε από περηφάνια, ενθουσιασμό, συγκίνηση και σκεπτικισμό, έγινε χθες το βράδυ στο Μέγαρο μουσικής (αίθουσα Μητρόπουλου) η παρουσίαση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού (ΑΠΟ) από τον Δήμο Ορχομενού και το «Διάζωμα» σε συνεργασία με το σύλλογο Ορχομενίων «Μινύας».

DSCN0657Ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» πρώην υπουργός πολιτισμού Σταύρος Μπένος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για τον Ορχομενό αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Στη συνέχεια παρουσίασε τους συντελεστές των σχετικών μελετών οι οποίοι παρουσίασαν με την σειρά τους, αναλυτικά σχεδιαγράμματα και μακέτες για την διαμόρφωση των χώρων του αρχαίου θεάτρου, του θολωτού τάφου, της Παναγίας και την αναγκαιότητα της ενοποίησης αυτών.

Κεντρικός εισηγητής ο αρχιτέκτονας Διαμαντόπουλος και οι συνεργάτες του Θεμιστικλής Μπιλής και Μαρία Μαγνήσαλη.

Ο Δήμαρχος Ορχομενού έκλεισε την παρουσίαση φανερά συγκινημένος, χαρακτήρισε το έργο όραμα ζωής και ευχαρίστησε τους προκατόχους του για την προσπάθεια και όσα προσέφεραν για να φτάσουμε σε αυτή τη φάση.

DSCN0675Παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων εκτός από τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Λουκά Υπερήφανο, οι βουλευτές Γιαν Σταθάς και Ευγ Μπασιάκος, οι πρώην Δήμαρχοι Κ Ξηρογιάννης και Γ Ζυγούρης, ο πρόεδρος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζαννιάς, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Θανάσης Ζαννιάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ν Χαρδαλιάς ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λάμπρος Ρόδης, οι αντιδήμαρχοι Μαράντος και Νταβαλούμης και άλλοι.

Το έργο χαρακτηρίστηκε ως ένα μεγάλο όραμα που θα αλλάξει την εικόνα και την θέση της πόλης στα δρώμενα της περιοχής και όχι μόνο ενώ ο σκεπτικισμός προήλθε σχετικά με τα κεφάλαια που θα πρέπει να εκταμιευτούν για την υλοποίηση που σίγουρα θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Όπως και να έχει είναι ένα μεγάλο έργο και αξίζει την προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση και από όλους.

Δείτε τις εικόνες από την παρουσίαση του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού
DSCN0643 DSCN0645

DSCN0651 DSCN0652 DSCN0654 DSCN0655 DSCN0656 DSCN0657 DSCN0658 DSCN0668

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle