Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
81

Περιφέρεια Στ Ελλάδας και «Χαμόγελο του παιδιού» πάνε μαζί

< 2 λεπτά
28.07.15 • 16:16
#Tags:

Περιφέρεια Στ Ελλάδας και «Χαμόγελο του παιδιού» πάνε μαζί

Υπογράφτηκε σήμερα (Τρίτη 28 Ιουλίου 2015), στο Διοικητήριο της ΠΕ Εύβοιας, στη Χαλκίδα, σύμφωνο συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Το πρωτόκολλο συνεργασίας, υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του συλλόγου "χαμόγελο του παιδιού" Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, Φάνη Σπανού.

Περιφερεια Χαμογελο του ΠαιδιουΣκοπός της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, την ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου και τη βελτίωση της υγείας τους, καθώς επίσης την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων ανηλίκων, αλλά και την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας. 

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας, προκειμένου να αναπτυχθούν από κοινού έργα και δράσεις, με κεντρικό άξονα το παιδί, εντός της Στερεάς Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι η επίσημη πλέον συνεργασία των δύο φορέων, εντάσσεται στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά», μίας σειράς δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα που θέσπισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να ανακουφίσει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και να περιορίσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το σύμφωνο συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις που έχει οργανώσει η Περιφέρειά μας στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά». Σιγά σιγά ξεδιπλώνουμε ολόκληρο αυτό το πακέτο κοινωνικών δράσεων, αλλά έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Φοβόμαστε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος. Οφείλουμε λοιπόν, όσο γίνεται νωρίτερα να ετοιμαστούμε. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και εν γένει η αυτοδιοίκηση οφείλει να βγει μπροστά και να παίξει ένα ρόλο πρωταγωνιστικό. Δεν είναι ώρα να κρυβόμαστε πίσω από τις αρμοδιότητες και τα γραφεία μας. Όλοι μας πρέπει -όσο μπορούμε περισσότερο- να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle