Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
429

|

Πηγές Ορχομενού-Διόνυσος ο 7ος περίπατος "στα χνάρια των Μινυών"

< 3 λεπτά
02.05.18 • 20:22
#Tags:

Σε μια μοναδικής ομορφιάς περιοχή θα οδηγήσουν τα "χνάρια των Μινυών" τον 7ο περίπατο ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου και διοργανώνει η ιστοσελίδα www.asopichos.gr.

Το ραντεβού των περιπατητών είναι για στις 08:45 στον Αρχαιολογικό χώρο του Ορχομενού και αφού ολοκληρωθεί η παρουσία θα εκκινήσουν στις 09:00.

Η διαδρομή είναι ισόπεδη, μοναδικής φυσικής ομορφιάς και με μεγάλη ιστορία αφού θα ακολουθήσει τα ιστορικά μονοπάτια τα οποία χιλιάδες χρόνια πριν διάβαιναν, κυρίως, οι τρεις Χάριτες στις ομόνυμες πηγές του Ορχομενού.

Η εκκίνηση από τον Αρχαιολογικό χώρο με κατεύθυνση την Παναγία, στον πεζόδρομο για τον "Κάρκαρη", παλιό υδραγωγείο, εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής, "νησί", Μέλανας, Διόνυσος και επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

Εχουν επιλεγεί σημεία στάσης όπου θα γίνεται ενημέρωση για την ιστορία της συγκεκριμένης και της ευρύτερης περιοχής όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε περιπατητική εξόρμηση που σκοπό πέρα από την άθληση και την κοινωνικότητα έχει την γνωριμία με τον τόπο μας.

πηγες 300x188 1

Για να θυμόμαστε το ενδιαφέρον μας για τις πηγές δείτε τα ρεπορταζ του asopichos.gr σχετικά με τις πηγές. Πατήστε εδώ και εδώ και εδώ  και εδώ  και εδώ και εδώ

Συνεχίζονται loip;on οι περιπατητικές εξορμήσεις που καθιέρωσε από το 2016 η ιστοσελίδα www.asopichos.gr  Την Κυριακή 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο 6ος περίπατος «στα χνάρια των Μινυών» με προορισμό τον πύργο Τζιοβάννι Πελιτέο ο οποίος βρίσκεται στην κοινότητα Πύργος. 

Παπούτσια περιπάτου, φόρμες, νερό, μπαστούνια, καπέλο και φωτογραφικές μηχανές είναι ο… υλικός εξοπλισμός μας ενώ ας ετοιμαστούμε ψυχικά και οπλισμένοι με διάθεση να πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από άσκηση, αλλαγή στάσης ζωής, ψυχαγωγία και γνωριμία με τον τόπο μας.

Αλλες λεπτομέρειες γύρω από τον 7ο περίπατο θα ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα του www.asopichos.gr όπου μπορείτε να δηλώνεται τη συμμετοχή σας – δωρεάν – στο e-mail της ιστοσελίδας asopichos@gmail.com ή στέλνοντας μήνυμα στο FB του asopichos

Πηγές Χαρίτων

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους, φωτογραφικό υλικό καιπληροφορίες για τους προηγούμενους περιπάτους

#στα_χνάρια_των_Μινυών

6ος περίπατος στα χνάρια των Μινυών

5ος περίπατος στα χνάρια των Μινυών

4ος περίπατος στα χνάρια των Μινυών

3ος περίπατος στα χνάρια των Μινυών 

1ος περίπατος στα χνάρια των Μινυών

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle