Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
65

Πλήρης σύνταξη στην 15ετία για τα άτομα με δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία

< 1 λεπτό
26.11.18 • 10:11
#Tags:

Μετά από σχετική ερώτηση του Νίκου Θηβαίου που συνυπέγραψαν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, προχώρησε στην υπογραφή εγκυκλίου, με την οποία αποσαφηνίζεται ότι διατηρείται η ιδιαίτερη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική προστασία για τους πάσχοντες από Δρεπανοκυτταρική ή Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία, ανεξάρτητα από το αν υποβάλλονται σε μετάγγιση ή όχι.

Η εγκύκλιος, λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες διατάξεις του νέου Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας μετά την τελευταία αναθεώρησή του, λύνει το πρόβλημα που, κατά καιρούς, αντιμετώπιζαν οι πάσχοντες κατά τη διαδικασία απονομής σύνταξης.

Ως εκ τούτου, δίνεται ρητά η δυνατότητα να κάνουν χρήση του δικαιώματος συνταξιοδότησης με πλήρη σύνταξη στην 15ετια, όπως ορίζει ο ν. 2227/1994, ανεξάρτητα από το εάν μεταγγίζονται ή όχι.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle