Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
113

Πλούσια... συγκομιδή της ΕΛ.ΑΣ στην Περιφέρεια Στ Ελλάδας: Φυτεία χασίς, όπλα, παράνομος καπνός και τσιγάρα

< 5 λεπτά
10.08.17 • 20:17
#Tags:

Φυτεία με 25 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δασικής έκτασης, σε ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο καλλιεργητής της φυτείας

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (3) μέτρων εκριζώθηκαν, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν (4) συσκευασίες με κάνναβη, συσκευασία με σπόρους κάνναβης, κυνηγετικό όπλο κ.α.

Φυτεία με (25) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δασικής έκτασης, σε ευρύτερη περιοχή της Στυλίδας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη χθες (09-08-2017) το απόγευμα, ένας 52χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν τη φυτεία και έθεσαν αυτή σε διακριτική επιτήρηση.

Χθες το μεσημέρι, ο 52χρονος εισήλθε στο χώρο της φυτείας, όπου προέβη στην περιποίηση - πότισμα των δενδρυλλίων, ενώ κατά την αποχώρησή του ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Από το χώρο της φυτείας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (18) δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργούμενα επί του εδάφους και άλλα (7) εμφυτευμένα σε γλάστρες, ύψους έως και (3) μέτρων.

Επιπλέον, εντός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του 52χρονου, με το οποίο μετέβη στην φυτεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (4) συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (12,5) γραμμαρίων,
• νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης,
• κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα,
• (5) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
• (2) κινητά τηλέφωνα, καθώς και
• (2) σακίδια που περιείχαν πλαστικά μπουκάλια, τα οποία ο 52χρονος χρησιμοποιούσε για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε στην καρότσα του πλαστικό βυτίο με νερό, επίσης κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

31 κιλά καπνός και 3.300 πακέτα τσιγάρα

Από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατασχέθηκαν πάνω από (31) κιλά αδασμολόγητου καπνού και περισσότερα από (3.300) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας

Τσιγάρα καπνός

Από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, συνελήφθησαν χθες (09-08-2017) το βράδυ στο Βασιλικό Χαλκίδας Ευβοίας, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 20 και 18 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς, ενώ σε παρακείμενη της οικία τους, υπό ανέγερση οικοδομή, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες και κατασχέθηκαν:

• (634) συνολικά συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν (31) κιλά και (700) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, καθώς και

• (3.352) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, με τη συνδρομή των Λιμενικών Αρχών, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν εντός πλοίου, λίγο πριν την αποβίβαση των επιβατών στο Λιμάνι των Λουτρών Αιδηψού Ευβοίας

Διενεργήθηκαν έρευνες στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες (ένας άνδρας και μία γυναίκα), αλλά και σε οικία όπου διαμένουν σε περιοχή της Εύβοιας

Ο συλληφθείς κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα

Επίσης κατασχέθηκαν πιστόλι (τύπου replica), μονόκαννο όπλο (τύπου καραμπίνας), μαχαίρια, μεταλλικά σφαιρίδια και σιδερογροθιές

Οπλα και ναρκωτικά 

Από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, με την συνδρομή στελεχών του Λιμεναρχείου Αιδηψού, συνελήφθησαν χθες (09-08-2017) το βράδυ, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 29χρονος και μία 25χρονη, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Επιπλέον, ο 29χρονος κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν εντός πλοίου, λίγο πριν την αποβίβαση των επιβατών στο Λιμάνι των Λουτρών Αιδηψού Ευβοίας και είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων των αστυνομικών της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.

οπλα ναρκωτικάΕιδικότερα, κατά τη άφιξη του πλοίου στο ανωτέρω Λιμάνι, διενεργήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κοκαΐνης (σε μορφή βράχου), μεικτού βάρους (42) γραμμαρίων,
• (2) αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν μικροποσότητες κάνναβης,
• ζυγαριά ακριβείας,
• (3) κινητά τηλέφωνα.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως διενεργήθηκε σε οικία του 29χρονου, στην οποία διαμένει και η 25χρονη, σε περιοχή της Εύβοιας, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχεθήκαν:

• νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης, μεικτού βάρους (20,4) γραμμαρίων,
• μεταλλικός τριφτής κάνναβης,
• πιστόλι (τύπου replica), καθώς και τρεις αμπούλες αυτού,
• μονόκαννο όπλο (τύπου καραμπίνας), με κομμένη κάννη και χειροποίητη λαβή τύπου πιστολιού,
• (4) μαχαίρια και (2) σιδερογροθιές,
• μεταλλικά σφαιρίδια για το ανωτέρω πιστόλι, αλλά και για αεροβόλο όπλο.
• το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ,
• (2) κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle