Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
110

Ποδαρικό με μπλόκα αγροτών από 23 Ιανουαρίου

< 2 λεπτά
17.12.16 • 17:14
#Tags:

Περισσότεροι από 180 αγρότες απ’ όλη τη χώρα βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Λάρισας στο πλαίσιο της συνεδρίασης του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των μπλόκων, με αντικείμενο τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Μετά από δύο και πλέον ώρες συζητήσεων, αποφασίστηκε να στηθούν πανελλαδικά μπλόκα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών, ενώ τα σημεία στα οποία θα «στρατοπεδεύσουν» τα τρακτέρ σε κάθε νόμο, θα αποφασιστούν εν ευθέτω χρόνω από τις τοπικές συντονιστικές των μπλόκων.

«Η κλιμάκωση είναι μπλόκα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο onlarissa.gr ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, υπενθυμίζοντας ότι «έχουμε τα ίδια αιτήματα με πέρυσι και κάποια επιπρόσθετα. Το μεγαλύτερο κέρδος από αυτή την υπόθεση των αγώνων είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί και larissa agrotesμονιμοποιηθεί η λειτουργία και η δράση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων».

Για το ενδεχόμενο κοινής καθόδου και με τους υπόλοιπους αγρότες που πέρυσι έδωσαν τον αγώνα σε διαφορετικά μπλόκα χωρίς κοινό συντονισμό, είπε πως «εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν αγρότη στο να συμμετέχει στην κινητοποίηση, με τα αιτήματα που έχουμε και την γραμμή πάλης που είναι ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης, των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου».

Τέλος, απαντώντας στο κάλεσμα διαλόγου που απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ξεκαθάρισε ότι «διάλογο για το πόσο θα χάσουμε δεν κάνουμε. Αυτό θα το αποφασίσουμε εμείς οι αγρότες, αν και πότε θα συνεννοηθούμε».

Στη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από σχεδόν όλους τους νομούς της χώρας, εκπροσωπώντας περισσότερα από 70 μπλόκα.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2016/12/17/oristiko-bloka-se-oli-tin-ellada-stinoun-stis-23-ianouariou-agrotes-opos-apofasistike-sti-larisa/

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle