Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
1059

Ποιες είναι οι 21 παραλίες με γαλάζια σημαία στη Στερεά Ελλάδα.

< 4 λεπτά
14.05.15 • 19:45
#Tags:

Ποιες είναι οι 21 παραλίες με γαλάζια σημαία στη Στερεά Ελλάδα.

Μπορεί ο καιρός να έχει ακόμη «σκαμπανεβάσματα» όμως αρκετοί είναι αυτοί που με την πρώτη ευκαιρία ρίχνουν και καμιά βουτιά στη θάλασσα.
Ουσιαστικά τα… μπάνια του λαού αρχίζουν από του Αγίου Πνεύματος και κορυφώνονται μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων στα σχολεία και οι οικογένειες υλοποιούν τον προγραμματισμό τους.

Αναλόγως των διαθεσίμων, θα εκδράμουν άλλοι σε μακρινές και άλλοι σε κοντινές παραλίες να γεμίσουν «μπαταρίες», να δροσιστούν και να περάσουν λίγες μέρες μακριά από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της.

ΕρατεινήΣτη περιοχή μας, στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας υπάρχουν παραλίες (21) απαράμιλλης ομορφιάς που προσφέρονται για διακοπές ενώ είναι οργανωμένες και καλύπτουν τις απαιτήσεις των λουομένων.

Πολλές από αυτές έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία που σημαίνει ότι είναι οργανωμένες, παρέχουν διευκολύνσεις στους επισκέπτες, έχουν φυσική ομορφιά και τα νερά είναι κατάλληλα για κολύμπι.

Οι ακτές που βραβεύονται δεν είναι μόνο οι πιο καθαρές, αλλά πρέπει να πληρούν και μια σειρά από άλλα κριτήρια που αφορούν στην οργάνωσή της, την ασφάλεια των επισκεπτών, την προστασία της φύσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

395 στην Ελλάδα
Συνολικά στην Ελλάδα απονεμήθηκαν για το 2015, 395 γαλάζιες σημαίες με «πρωταθλήτρια» και πάλι το Λασίθι με 44 σημαίες, ακολουθεί η Χαλκιδική με 39, τα Χανιά 29, η Ρόδος 23 και το Ηράκλειο με 17 σημαίες. Αντίθετα τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων έχουν μόλις 1-2 σημαίες ανά νησί στον κατάλογο, δείχνοντας την υστέρηση στο οργανωτικό κομμάτι των ακτών.

Ιδρυτής και διεθνής συντονιστής του προγράμματος της Γαλάζιας Σημαίας είναι το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Σκαλα ΑταλαντηςΕκπαίδευσης (FEE), το οποίο εδρεύει στη Δανία και έχει 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους

Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Πέρα από την ποιότητα των νερών κολύμβησης υπάρχουν ακόμα 32 κριτήρια που αφορούν την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Το πρόγραμμα εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ΕΕΠΦ, την αρχαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας, η οποία ιδρύθηκε το 1951.

Αναλυτικά οι 21 γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της Στερεάς Ελλάδας που απονεμήθηκαν για το 2015 είναι κατά Νομό:

Βοιωτία
Άγιος Ισίδωρος (Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας), Πλάκα Δηλεσίου (Δήμος Τανάγρας)

Εύβοια
Αλυκές Δροσιάς, Λευκαντί, Αστέρια Χαλκίδας (Δήμος Χαλκιδέων), Ερέτρια 3 (Δήμος Ερέτριας)

Φθιώτιδα
Γλύφα (Δήμος Στυλίδας), Αγ. Κωνσταντίνου, Καμένα Βούρλα/Γαλήνη (Δήμος Μώλου),
Σκάλα Αταλάντης, Λιβανάτες 1/Κυανή Ακτή, Λιβανάτες 2/Σχοινιάς, Σουβάλα Αρκίτσας,
Λιβρίχιο Αρκίτσας (Δήμος Λοκρών)

Φωκίδα
Ερατεινή, Χιλιαδού, Σεργούλα, Μοναστηράκι (Δήμος Δωρίδος)
Μαϊάμι, Τροκαντερό/Αγκάλι, Άγιοι Πάντες, Καλαφάτης (Δήμος Δελφών).

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle