Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
136

Πολιτικοί(ή) της Λήθης*

< 3 λεπτά
01.10.15 • 06:38
#Tags:

Πολιτικοί(ή) της Λήθης*

Δεν λένε ποτέ «ΟΧΙ».

Είναι κι αυτό μια τέχνη που διδάσκεται στους διαδρόμους των γραφείων όπου έχουν θητεύσει πολιτικοί, στελέχη, εκπρόσωποι φορέων.

Το «ΝΑΙ» θεωρείται δεδομένο, γι αυτό παραδίδονται μαθήματα, υπάρχουν και βιβλία, με τίτλο «πώς να λες ΟΧΙ».

Αυτοί οι άνθρωποι λένε συνεχώς «ΝΑΙ» σε ότι και να τους πεις, γιατί έχουν έλλειμμα γνώσης, άποψης και σθένους να υπερασπιστούν το αντίθετο.

Ιστος ΑράχνηςΈτσι θεωρούν ότι κάνουν πολιτική, ότι θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν όλα τα «ΝΑΙ» υπερεκτιμώντας εαυτούς και συμβούλους.

Κάποτε όμως μαζεύονται όλα τα «ΝΑΙ» και ρίχνουν μια τεράστια μούντζα που λέγεται «ΟΧΙ» σε όλους αυτούς που αυτοϊκανοποιούνται με το ναι.

Αντί λοιπόν για εξωστρέφεια, να ανοίξουν τα χαρτιά, να ακούσουν, να εξετάσουν, να συζητήσουν, πετούν ένα «ΝΑΙ» για να είναι αρεστοί και κλείνουν την τράπουλα…

Στην πολιτική του «ΝΑΙ» υπάρχει και μία ακόμη τακτική που έχουν διδαχτεί.

Λένε τώρα «ΝΑΙ», μας έχουν στο περίμενε έτσι ώστε να «ξεχαστεί» το θέμα ή η ιδέα κάποιου και μετά την παρουσιάζουν σαν δική τους και την οικειοποιούνται. Τόση μεγαλοσύνη και διγλωσσία… δοξάστε τους!

Και στην μία και στην άλλη περίπτωση δεν κερδίζουν τίποτα. Απλά τους γνωρίζει ο καθένας καλύτερα… ο ψεύτης και ο κλέφτης πότε χαίρεται;

*Λήθη = κάλυψη των δυσάρεστων, πλήρης εξαφάνιση από τη συνείδηση κάποιας κατάστασης, έτσι ώστε να μην είναι πια δυνατό αυτή να αναπλαστεί.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle