Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
177

Πολύχρωμο ποτάμι στο Καρναβάλι Ορχομενού

< 3 λεπτά
23.02.15 • 21:19
#Tags:

Πολύχρωμο ποτάμι στο Καρναβάλι Ορχομενού

Όλοι και όλα ήταν στη θέση τους και το πρόσκαιρο «μούδιασμα» λόγω του καιρού γρήγορα DSCN0224αντικαταστάθηκε από το κέφι.
Η μουσική αντήχησε σε όλους τους δρόμους, το χρώμα, τα χαρούμενα πρόσωπα των καρναβαλιστών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών αντικατέστησαν την αγωνία και υπομονετικά παρά το ψιλόβροχο παρακολούθησαν και χάρηκαν το καρναβάλι Ορχομενού 2015.

Παράλληλα επιβεβαίωσε τη φήμη του που το θέλει να έχει την πρωτοκαθεδρία των Καρναβαλικών εκδηλώσεων τουλάχιστον στη Στερεά Ελλάδα    

Τα χρώματα των αρμάτων και τα χαμόγελα των πεζοπόρων καρναβαλιστών δημιούργησαν την αντίθεση στον μουντό καιρό και έκλεψαν το χειροκρότημα των θεατών με τις ευφάνταστες εμπνεύσεις τους στις κατασκευές και τα μασκαρέματα. 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος που είναι κατ ουσία ο διοργανωτής του Ορχομενίτικου Καρναβαλιού, με DSCN0094τους περίπου 30 εθελοντές που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τα άρματα της παρέλασης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και τα κατάφεραν.

Μαζί τους βέβαια και κάτοικοι που πήραν μέρος σε διάφορες άλλες δραστηριότητες που πλαισίωσαν επάξια αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία της πόλης που της δίνει τεράστια προβολή στην περιοχή.

Ο Ορχομενός έζησε ένα 10ήμερο ξέφρενου γιορτασμού με διάφορες εκδηλώσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις "καλή φωτιά", το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, πάρτι μασκέ και άλλες. 

Τα άρματα
Φέτος παρουσιάστηκαν συνολικά 12 άρματα. Από αυτά τα οχτώ ήταν πρόταση και κατασκευή του DSCN0239Συλλόγου, το ένα, ο μικρός καρνάβαλος από παιδιά 8-15 ετών σχολείων του Ορχομενού και τρεις ιδιωτικές συμμετοχές με την ομάδα του Λάζου Καλαντζή με θέμα τον Τσιγγάνικο Γάμο και τις ομάδες «Φυλακές Καλαμών», «Pac Man» και τους «Κουκούγερους».

Όλα αυτά θα πλαισιώθηκαν από μια πολύχρωμη στρατιά καρναβαλιστών που ξεπέρασε τους 1.000 και θα σκόρπισαν γέλιο και διασκέδαση στους θεατές. Τα θέματα ήταν εμπνευσμένα από την ιστορία του Ορχομενού αλλά και σάτιρα της πολιτικής επικαιρότητας.

Τα άρματα που παρουσιάστηκαν ήταν ο Βασιλιάς Καρνάβαλος εντυπωσιακός πολύχρωμος Αρλεκίνος, ο μικρός καρνάβαλος, οι άρχοντες των δαχτυλιδιών, το Χρυσόμαλλο Κριάρι, οι Τρεις Χάριτες, το άρμα της Βασίλισσας, ο… Κρητικός κροκόδειλος Σήφης, το άρμα της Πυροσβεστικής και το τραινάκι των παιδιών του Ορχομενού.

Μετά την «γλυκιά» ταλαιπωρία όλοι τώρα ξεκουράζονται και οι παρέες θα συζητούν για τις εμπειρίες τους για πολλές-πολλές ημέρες και βέβαια αρχίζουν να σχεδιάζουν για το επόμενο Καρναβάλι Ορχομενού 2016!

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle