Asopichos Logo
23-04-2024
Asopichos Logo
157

Πουλήθηκε το Νόμπελ του «πατέρα» του DNA!

< 2 λεπτά
06.12.14 • 19:01
#Tags:

watson-21.jpgΟ επονομαζόμενος πατέρας του DNA αμερικανός βιολόγος Τζέιμς Γουάτσον, αναγκάστηκε να βγάλει στο σφυρί το 23 καρατίων χρυσό μετάλλιο Νόμπελ με το οποίο είχε τιμηθεί το 1962 για την ανακάλυψη του μορίου του DNA, της έλικας της ζωής. 

Το μετάλλιο πουλήθκε 4,75 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη ενώ από τον οίκο Κριστις είχε αρχικά εκτιμηθεί στα 2,5 έως 3,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο πλειοδότης που απέκτησε το διάσημο Νόμπελ, παρέμεινε ανώνυμος και έκανε την προσφορά του τηλεφωνικά.

Ο Γουάτσον είναι ο μοναδικός εν ζωή Νομπελίστας που προβαίνει σε αυτή τη πράξη ενώ είχε δηλώσει ότι χρειαζόταν τα χρήματα ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η φήμη του έχει υποστεί σοβαρότατο πλήγμα λόγω ρατσιστικών σχολίων του σχετικά με τη νοημοσύνη λευκών μαύρων.
Θυμίζουμε ότι την ανακάλυψη για το DNA είχε κάνει με τον Βρετανό Φράνσις Κρικ ο ποποίος πέθανε το 2004 και το μετάλλιο του οποίου πουλήθκε σε δημοπρασία το 2013.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle