Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
477

Που παραμένουν και που καταργούνται Αστυνομικά Τμήματα σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

< 2 λεπτά
09.06.17 • 10:40
#Tags:

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η λειτουργία των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας και Φωκίδας, με τα νέα τους οργανογράμματα.

Ξεκίνησε η εφαρμογή της αναδιάταξης – αναδιοργάνωσης, σύστασης και λειτουργίας περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, με τα νέα τους οργανογράμματα λειτουργούν από χθες (08-06-2017), η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας και από την 05-06-2017, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που επιχειρείται, με στόχο την αναβάθμιση της δομής και λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Βασικός σκοπός αποτελεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσω επαρκώς στελεχωμένων και άρτια εξοπλισμένων αστυνομικών Υπηρεσιών.

Ειδικότερα, οι μεταβολές που επέρχονται στις υφιστάμενες Υπηρεσίες των ανωτέρω Διευθύνσεων Αστυνομίας, είναι οι ακόλουθες:

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας
Ιδρύθηκε Τμήμα Άμεσης Δράσης Λαμίας, το οποίο στεγάζεται στον 4ο όροφο του κτηρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, επί της Λεωφόρου Αθηνών – 188, στη Λαμία.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας – Ελάτειας.
• Το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, μετονομάστηκε σε Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Φθιώτιδας.
• Το Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, μετονομάστηκε σε Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Φθιώτιδας.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Υπάτης καταργήθηκε και η περιοχή δικαιοδοσίας του εντάχθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας. Επιπλέον στην Υπάτη, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο, ο Θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Μακρακώμης καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικός Σταθμός Μακρακώμης, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας. Επίσης στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας υπάγεται διοικητικά και ο Τοπικός Αστυνόμος Γαρδικίου Φθιώτιδας, ο οποίος λειτουργεί ομοίως από τον περασμένο Μάρτιο.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Μώλου καταργήθηκε και η περιοχή δικαιοδοσίας του εντάχθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων.
• Ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Καμένων Βούρλων καταργήθηκε και θα λειτουργεί Γραφείο Τουρισμού στο Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων.
Οι λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, παραμένουν ως έχουν.

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας
• Το Αστυνομικό Τμήμα Φουρνά καταργήθηκε και ιδρύθηκε Αστυνομικός Σταθμός Φουρνά, ο οποίος υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπενησίου.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου, μετονομάστηκε σε Αστυνομικό Τμήμα Αγράφων.
Οι λοιπές υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, παραμένουν ως έχουν.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η λειτουργία των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας και Φωκίδας, με τα νέα τους οργανογράμματα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle