Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
124

ΠΡΟΣΟΧΗ Από 1η Μαΐου 2019 η νέα αντιπυρική περίοδος

< 2 λεπτά
08.05.19 • 06:56
#Tags:

Με αφορμή την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου, που ξεκίνησε την 1η Μαΐου και διαρκεί έως την 31η Οκτωβρίου 2019, (με δυνατότητα επέκτασης αυτής) ας έχουμε υπόψη μας τα παρακάτω για να μη θρηνήσουμε πάλι θύματα και να μην καταστρέφουμε το λιγοστό πράσινο που μας έχει απομείνει.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις και τη νομοθεσία.

Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται αυστηρά κάθε είδους καύση σε δάση, δασικές, χορτολοβιδικές και αγροτικές εκτάσεις, καθώς και σε οικοπεδικούς χώρους.

Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή στους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, πως υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση πάσης φύσεως εύφλεκτων υλικών, σύμφωνα με την 4η/2012 Πυροσβεστική Διάταξη και τον Κανονισμό Προστασίας Περιβάλλοντος & Καθαριότητας του Δήμου Διονύσου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων με την ανωτέρω διάταξη προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Παράλληλα, η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού οικοπέδων συνεπάγεται και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους.

Μόλις αντιληφθούν πυρκαγιά να καλούν ΑΜΕΣΩΣ την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και να δίνουν σαφείς πληροφορίες για το σημείο, που βλέπουν την πυρκαγιά. Μπορούν επίσης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να χρησιμοποιούν τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ
Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
Αποφεύγουμε τις εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα και δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Σεβόμαστε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle