Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
112

Προϋπολογισμός 2016. Πέρασε χωρίς διαρροές με 153 ναι, 145 όχι

< 3 λεπτά
06.12.15 • 06:25
#Tags:

Προϋπολογισμός 2016. Πέρασε χωρίς διαρροές με 153 ναι, 145 όχι

Ολοκληρώθηκε με την ονομαστική ψηφοφορία η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, το Σάββατο βράδυ, για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016.

Το νέο προϋπολογισμό, ο οποίος είχε και χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ψήφισαν 153 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ενώ καταψήφισαν 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

Συνολικά παραβρέθηκαν 298 βουλευτές. Απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βαγιώνας, οι οποίοι Ολομελεια Βουλήςδήλωσαν με επιστολές τους την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό αν ήταν παρόντες.Οι επιστολικές ψήφοι δεν προσμετρήθηκαν στο αποτέλεσμα, καθώς οι βουλευτές δεν δεν απουσίαζαν σε αποστολή της Βουλής.

Με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και των υπουργών ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με τη συζήτηση να κλείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός

«Αναλαμβάνουμε την ιστορική εκκρεμότητα ενός ριζικού μετασχηματισμού προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με σταθερά βήματα και με προσήλωση στον στόχο... Με γνώση των δυσκολιών αλλά και με αποφασιστικότητα για τη δικαίωση... Με όπλο μας την αλληλεγγύη και τις αξίες μας. Με την κοινωνία στο πλευρό μας θα τα καταφέρουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει «το προεκλογικό παραμύθι» της κυβέρνησης, είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως υποστήριξε, «αποτελεί μια ανοιχτή επίσημη ομολογία σχετικά με τον ταξικό προσανατολισμό της σημερινής κυβέρνησης να υπηρετήσει χωρίς ταλάντευση τους στόχους του κεφαλαίου».

«Το χρήσιμο για την πατρίδα είναι να είμαστε απέναντί σας». Αυτό διεμήνυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. Ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι χωρίς κανέναν ενδοιασμό καταψηφίζει τον προϋπολογισμό για το 2016, ενώ απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως τις τελευταίες ημέρες ψάχνει για συναίνεση.

Οικουμενική κυβέρνηση ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής. Απηύθυνε έκκληση προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ζητήσει οικουμενική κυβέρνηση και μετά να φέρει το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης υπερασπίστηκε το «έργο» που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά και εκθείασε την εποχή Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα ροζ συννεφάκι, όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Θέση, απέναντι στην κυβερνητική πολίτικη, έλαβε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο «για προϋπολογισμό ενός αχρείαστου μνημονίου», ενός μνημονίου, όπως είπε, που «είναι η βαριά κληρονομιά της ανικανότητας, της ανεπάρκειας και της αναλγησίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle