Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
154

Πρωτάθλημα «Κεκλεισμένων των θυρών»

< 4 λεπτά
04.03.15 • 19:47
#Tags:

Πρωτάθλημα «Κεκλεισμένων των θυρών»

Την απόφαση για επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super league, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής και παράλληλα τον οδικό χάρτη για τα μέτρα που αφορούν στην πάταξη της βίας, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών.

ΚοντονηςΑναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Υφυπουργός μετά τη συνάντηση με τους προέδρους της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, της Super league Γιώργο Μποροβήλο και της Football League Σπύρο Καλογιάννη.

«Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών και είμαι σε θέση να σας πω ότι έχουμε καταλήξει σε έναν ένα “οδικό χάρτη” για την πάταξη της βίας. Ελπίζω αυτός ο “οδικός χάρτης” να τηρηθεί σημείο, προς σημείο. Τέθηκε το ζήτημα τι θα γίνει σχετικά με τους αγώνες της Κυριακής. Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι ότι, μετά από πρόταση της ΔΕΑΒ και της ΕΛΑΣ, οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Και αυτή την απόφαση θα την επανεξετάσουμε και για τη μεθεπόμενη Κυριακή.
Εγώ λέω στον ελληνικό λαό ότι κάθε πατέρας που το παιδί του πηγαίνει στο γήπεδο πρέπει να ξέρει ότι θα γυρίσει σπίτι και δεν θα το βρει ούτε σε κανένα νεκροτομείο, ούτε σε κανένα νοσοκομείο, ούτε στο αυτόφωρο. Αυτή είναι έγνοια της Κυβέρνησης ιδίως από τα παιδιά που προέρχονται από φτωχές και λαϊκές οικογένειες και βρίσκουν μία φτηνή διασκέδαση στο γήπεδο»

- Τι περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης
«Μέτρα για την πάταξη της βίας τα οποία θα ληφθούν άμεσα αλλά και κάποια που θα ισχύσουν εν ευθέτω χρόνο, καθώς απαιτείται αλλαγή στο καταστατικό και στον πειθαρχικό κώδικα, από τη νέα χρονιά.
Τα άμεσα μέτρα που συμφωνήσαμε είναι η άμεση διακοπή όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων σε περίπτωση που σημειωθούν βιαιότητες στα γήπεδα. Επίσης, θα είναι τα βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα και η αφαίρεση βαθμών. Για τα δύο τελευταία θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα των διοργανωτριών αρχών.
Σε κάθε περίπτωση το ηλεκτρονικό εισιτήριο και ο έλεγχος των αγωνιστικών χώρων είναι ένα μέτρο το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στην πάταξη της βίας και στην πάταξη της φοροδιαφυγής
Θέλω να τονίσω ότι κανένας αγώνας δεν πρόκειται να γίνει σε γήπεδο, στο οποίο δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει ό,τι λέει και ελπίζω και εύχομαι όλοι να αντιληφθούν ότι προχωράμε με σοβαρότητα και σύνεση και αποφασιστικότητα».

- Για τον αγώνα του Κυπέλλου ΑΕΚ - Ολυμπιακού
«Για τους αγώνες Κυπέλλου θα ισχύει το γενικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε απόψε και θα βγει σχετική οδηγία από μέρους της ΕΠΟ και στους διαιτητές. Θα γίνει σειρά επαφών για αυτό το ματς, αρχής γενομένης από αύριο».

- Για το αν υπάρξει εκ νέου συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα
«Όπως ξέρετε η Κυβέρνηση συνδιαλέγεται με τους άμεσα εμπλεκόμενους, προτού πάρει τις αποφάσεις της. Θα δούμε τι έχει γίνει και τι έχει εφαρμοστεί. Σε κάθε περίπτωση, ο ορίζοντάς μας είναι για δύο αγωνιστικές».

- Για τη συνάντηση με Πλατινί:
«Η Κυβέρνηση θα θέσει το σχέδιό της υπόψη της διεθνούς ομοσπονδίας. Θα συζητήσουμε επ’ αυτών, θα ακούσουμε τη γνώμη τους και επίσης θα ζητήσουμε και τη βοήθειά τους στον αγώνα μας έναντι στη βία»

- Για το ιδιώνυμο
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το ιδιώνυμο ισχύει.. Είναι το άρθρο 41 ΣΤ του Νόμου 2725/99, που διέπει τις αθλητικές εκδηλώσεις, και απορώ πως τοποθετούνται κάποιοι για το ιδιώνυμο σαν μην ισχύει».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle