Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
75

Πρωτοβουλίες Θηβαίου για αναβάθμιση του Μουσείου Διστόμου

< 1 λεπτό
18.11.16 • 18:00
#Tags:

Συνάντηση είχε ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος, με τη Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα. Μαρία Βλαζάκη, σχετικά με τη θεσμική υπόσταση του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο.

Θετική υπήρξε η ανταπόκριση της Γ.Γ. στο σχετικό αίτημα του Δήμου και των Uκατοίκων της περιοχής.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε ο οδικός χάρτης προς αυτή την κατεύθυνση και οι πρώτες ενέργειες που είναι απαραίτητες, ώστε το Μουσείο, που λειτουργεί ήδη σε εθελοντική βάση υπό την εποπτεία Διοικούσας Επιτροπής του Δήμου, να αναβαθμιστεί σε ένα σύγχρονο Μουσείο Ιστορικής Μνήμης.

Από την πλευρά του, ο κ. Θηβαίος τόνισε την ιστορική και πολιτισμική αξία της ανάδειξης του Μουσείου, καθώς και τα πολλαπλά οφέλη από την εντυπωσιακή προσέλευση επισκεπτών. Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση του βουλευτή προς τα αρμόδια Υπουργεία.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle