Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
478

Πρόσφυγας-Μετανάστης ή Μετανάστης-Πρόσφυγας

< 6 λεπτά
30.03.16 • 07:24
#Tags:

Τελικά το ζήτημα είναι πως αποκαλείς αυτούς τους δύσμοιρους ανθρώπους ή πως θα λυθεί το ζήτημα;
Όσοι θέλουν να επιλυθεί το ζήτημα υπερασπίζονται την άποψη ότι αυτοί που πρέπει να έχουν μέλλον είναι οι πρόσφυγες.
AFP/Getty 160475678Όσοι θέλουν να πετάξουν στα αζήτητα τόσες ψυχές τους χαρακτηρίζουν μετανάστες.
Ο πρόσφυγας λοιπόν είναι εκείνος που έφυγε παρά την θέλησή του από το σπίτι του, την πατρίδα του. Πρώτα θέλει να σώσει τις ζωές της οικογενείας του, αφήνει πίσω τα υπάρχοντά του και ψάχνει το μέλλον του.
Ο μετανάστης, ζώντας άθλιες συνθήκες στην πατρίδα του αναζητά νέες πατρίδες να ανοίξει τα φτερά του και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Και λοιπόν ποια είναι η διαφορά;

Η πατρίδα μας είναι το σταυροδρόμι τριών ηπείρων, Ευρώπη, Ασία, Αφρική. Προσφυγόπουλα1Είμαστε υπερήφανοι γι αυτή τη γεωστρατηγική θέση και μέχρι τώρα την θεωρούσαμε ευλογία. Τώρα είναι κατάρα γιατί βρίσκεται στο δρόμο προς την αναζήτηση των Μεταναστών- Προσφύγων.

Κομματικοποιήσαμε ακόμα και το χρώμα, ψάχνουμε την ειδική διαφορά στον δυστυχισμένο άνθρωπο.

Μετανάστης ή Πρόσφυγας, για να πλάσουμε τα επιχειρήματά μας.
Ποια επιχειρήματα; Ότι είναι αλλόθρησκοι, αλλόφυλοι και αλλόχρωμοι;

Αυτή η χώρα δεν ορθώθηκε μέσα από το Σύνταγμα, δεν κατοχύρωσε Συνταγματικά τον σεβασμό κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως, χρώματος, θρησκείας και φυλής;
Έδωσε μάλιστα το δικαίωμα να μπορούν να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα δημόσια όπως να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα.

Προσφυγοπουλα1922Αυτή η χώρα που τους Έλληνες της Ιωνίας, της Μικράς Ασίας, τους είχε μόνο για υπηρέτες… και τους... στόλιζε ως παστρικιές και ανεπρόκοπους!!!

Ποιους; Τους Σμυρνιώτες, του Πολίτες, τους Έλληνες…

Καμαρώνουμε εθνικά για τις ελληνικές παροικίες ανά τον κόσμο αλλά ξεχνάμε πως δημιουργήθηκαν.

Η χώρα μας λοιπόν είχε, έχει και θα έχει Έλληνες Μετανάστες-Πρόσφυγες κι αυτοί είναι οι προπαππούδες μας, οι παππούδες μας, οι πατεράδες μας και προσφυγικο 1922τώρα τα παιδιά μας.

Το θέμα δεν είναι λοιπόν η ξενοφοβία, η μαντήλα, το τέμενος. Είναι οι πρακτικές για να λάβει τέλος αυτό το μαρτύριο τόσων αθώων που ζουν ως υπάνθρωποι, τρώγοντας σκουπίδια.

Δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα ούτε οι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι, ούτε και οι πέραν του Ειρηνικού και του Ατλαντικού δεν παρεμβαίνουν γιατί προς το παρόν δεν το βιώνουν.
Το βιώνει όμως ο απλός Έλληνας που χωρίς σκοπιμότητες δείχνει την αλληλεγγύη του καθημερινά.

Μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Με αλληλεγγύη και ειρηνική συμβίωση με όσους προτιμήσουν τη χώρα μας.

Όσοι μείνουν θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, γλώσσαν θα μάθουν την Ελληνικήν. Οι υπόλοιποι οι θα αναγκαστούν να ζητήσουν αλλού την τύχη τους ή θα ζουν στο περιθώριο.

προσφυγες μάνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα δεν έπαψε ποτέ. Δείτε και ιστορικά, κάθοδος των Δωριέων, Ίωνες κλπ.

Στην δεκαετία το 1990 φούντωσε το κύμα προς την Ελλάδα. Ήταν τότε οι Αλβανοί. Η πολιτική συγκυρία αλλά και η συγκυρία των Ολυμπιακών Αγώνων με τα μεγάλα έργα έφεραν περί τα 2,2 εκατομμύρια μετανάστες με την πλειοψηφία να είναι Αλβανοί, περίπου 1,1 εκατ, και άλλους κυρίως από την Άπω Ανατολή και την υποσαχάρια ζώνη της Αφρικής.

Τώρα αυτοί είναι λιγότεροι από 400.000. Επένδυσαν, έχτισαν τη ζωή τους εδώ. Μόρφωσαν τα παιδιά τους και έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο.

Σίγουρα περνάμε δύσκολες στιγμές αλλά με γνώση, υπομονή και αλληλεγγύη μπορούμε να τις ξεπεράσουμε.

Μετανάστης-Πρόσφυγας… διαλέγεις;;;

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle