Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
79

Πτηνοτροφείο-κολαστήριο για 14 μετανάστες από το Πακιστάν (photos)

< 3 λεπτά
16.07.19 • 19:57
#Tags:

Από τη Λιβαδειά και την Θήβα απήγαγαν τους 14 συμπατριώτες τους οι επτά Πακιστανοί, που τους κρατούσαν φυλακισμένους στις εγκαταστάσεις ενός μη λειτουργικού πτηνοτροφείου στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, όπου τους βασάνιζαν αλύπητα και τους ασκούσαν ψυχολογική βία για να τους υποχρεώσουν να ζητήσουν από τους συγγενείς τους στην πατρίδα τους να καταβάλλουν λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε με επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Άρτας στην οποία συμμετείχαν άνδρες της ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης και της Ο.Π.Κ.Ε. Πρέβεζας, οι οποίοι απελευθέρωσαν τους 14 αιχμαλώτους σε άθλια κατάσταση.

Το πτηνοτροφείο-κολαστήριο στο οποίο κρατούνταν, εντοπίστηκε στο πλαίσιο έρευνας μετά από καταγγελίες για τις απαγωγές που είχαν υποβληθεί στα τμήματα Ασφάλειας Λιβαδειάς και Θηβών.

Arta-doulemporoi

Οι πέντε από τους επτά Πακιστανούς απαγωγείς, ηλικίας 21, 24, 21, 28, 20, 46 και 27 χρόνων, που είχαν καθήκοντα «φρουρού» των αιχμαλώτων, συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όπως και ο 66χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης της εγκατάστασης. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν στην Ανέζα Άρτας οι άλλοι δύο ομοεθνείς τους οι οποίοι είχαν αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση και στην παράνομη κατακράτηση.

Arta-doulemporoi2
Τα θύματα, που ήταν όλα παράτυποι αλλοδαποί, είχαν καταβάλει σημαντικά χρηματικά ποσά στα μέλη του κυκλώματος δουλεμπόρων για την παράνομη μεταφορά τους από το Πακιστάν στην Ελλάδα. Όταν έφτασαν, όμως, οι δράστες τους κακοποίησαν βάναυσα προκαλώντας τους βαριές σωματικές βλάβες, άρπαξαν με τη βία όσα χρήματα, τιμαλφή και κινητά είχαν στην κατοχή τους και τους κρατούσαν φυλακισμένους ώσπου να παραλάβουν ποσά από 1.500 ως 10.000 ευρώ από τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Arta-doulemporoi3
Στις εγκαταστάσεις του πρώην πτηνοτροφείου και στα σπίτια των αρχηγών της σπείρας κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με δέκα φυσίγγια των 9 mm στον γεμιστήρα που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, κοσμήματα, 1009,4 ευρώ, 300 ρουπίες Πακιστάν, 100 λίρες Τουρκίας και ένα ριάλ Σαουδικής Αραβίας, πλήθος κινητών, διάφορα έγγραφα και τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος.

Arta-doulemporoi5

Σε βάρος των επτά Πακιστανών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, αρπαγή, παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, παράνομη οπλοκατοχή και πρόκληση σωματικών βλαβών και οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, μαζί με τον 66χρονο Έλληνα που κατηγορείται για συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα. Η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστούν και άλλα μέλη της σπείρας, καθώς και τυχόν άλλα θύματα.

Arta-doulemporoi6

Πηγή

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle