Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
129

Πως έγινε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μόδι. ΦΩΤΟ

< 4 λεπτά
27.09.18 • 09:10
#Tags:

Νεκρή καθηγήτρια στο σιδηροδρομικό δυστύχημα – Το λάθος που έφερε την τραγωδία

Σοκ στη Φθιώτιδα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί, σε φυλασσόμενη διάβαση τρένου στην Κάτω Τιθορέα. Αυτοκίνητο με 4 επιβαίνοντες που παραβίασε τις μπάρες, εμβολίστηκε από διερχόμενο τρένο και παρασύρθηκε για σχεδόν ένα χιλιόμετρο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα συντρίμμια του δύο γυναίκες.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των Πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο από την Αμφίκλεια και τη Λαμία, η συνοδηγός του οχήματος, καθηγήτρια του Γυμνασίου Κάτω Τιθορέας, ανασύρθηκε νεκρή, ενώ σοβαρά τραυματισμένη απεγκλωβίστηκε μία ακόμη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις επιβάτες, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας ιερέας, είχαν όλοι τους προορισμό το Γυμνάσιο της Κάτω Τιθορέας όπου είναι καθηγητές. Οδηγοί που βρίσκονταν στο σημείο επικοινώνησαν με το NewsIt.gr και ανέφεραν ότι η σύγκρουση προκλήθηκε από την απερισκεψία του οδηγού του αυτοκινήτου. Όπως είπαν το όχημα έκανε προσπέραση στη σιδηροδρομική διάβαση και μπήκε στις ράγες τη στιγμή που ερχόταν το τρένο. Η τραγωδία ήταν αναπόφευκτη.

Περίμενε στη διάβαση μαζί με άλλο αυτοκίνητο που ήταν μπροστά του και υπέθεσε ότι είχαν κολλήσει οι μπάρες και είχε περάσει το τρένο. Ετσι προσπέρασε το μπροστινό αυτοκίνητο πέρασε ανάμεσα από τις μπάρες αλλά τους πρόλαβε το τρένο...

Νέες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας

IMG 3405IMG 3406IMG 3408IMG 3409 1IMG 3412

Πρόκειται για την παλιά σιδηροδρομική γραμμή Λαμίας – Τιθορέας η οποία χρησιμοποιείται μόνο για δύο δρομολόγια την ημέρα από την Λαμία προς την Αθήνα ένα το πρωί και ένα το βράδυ.

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία στο παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο έχει διακοπεί αλλά αυτό δεν επηρεάζει την σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών-Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή εξελίσσεται από η νέα σιδηροδρομική γραμμή.

Εικόνες που τράβηξαν διερχόμενοι οδηγοί

traino2traino3

Το τρένο κινούνταν με κανονική ταχύτητα αλλά ο οδηγός του ήταν αδύνατον να προλάβει να σταματήσει. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αμαξοστοιχία παρέσυρε το ΙΧ και το πήγε ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της σύγκρουσης. Δύο άτομα κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να πεταχτούν έξω. Οι δύο γυναίκες δεν πρόλαβαν και εγκλωβίστηκαν μέσα.

Λειτουργούσε κανονικά ο σηματοδότης στη διάβαση

Το σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε μεταξύ Αμφίκλειας και Τιθορέας στο 170ο σιδηροδρομικό χιλιόμετρο στην περιοχή Μόδι. Ο φωτεινός σηματοδότης λειτουργούσε κανονικά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια. Το λάθος του οδηγού όμως έφερε αυτές τις εικόνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει τραυματισμός ανάμεσα στους επιβάτες του τρένου, που παραμένει ακινητοποιημένο στο σημείο.

Πηγή: newsit.gr, lamiareport.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle