Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
411

Πόσο στοίχισε ο τάπητας του Κάστρου, τα φρεάτια, οι πηγές και άλλα…

< 6 λεπτά
29.03.15 • 06:17
#Tags:

Πόσο στοίχισε ο τάπητας του Κάστρου, τα φρεάτια, οι πηγές και άλλα…

(φύρδην μίγδην= Ανάκατα)

Στο γήπεδο του Κάστρου τοποθετήθηκε συνθετικός χλοοτάπητας ο οποίος στοίχισε 137.802,89€. Αφού αναφερόμαστε στο γήπεδο του ΑΟ Κάστρου να σας πούμε ότι η ομάδα αγωνίζεται στην Β κατηγορία Βοιωτίας (Α όμιλος) και μετά από 18 αγώνες βρίσκεται στην τελευταία θέση! 

Η επιχείρηση του Δήμου Πολιτισμού και Ανάπτυξης δεν λειτουργεί και είναι υπό εκκαθάριση ενώ για τον εκκαθαριστή της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης του Δήμου» πληρώσαμε 11.808€

Με 12.300€ «καθαρίζουμε» τα φρεάτια όμβριων και αγωγών με  ανάθεση του έργου αυτού για διάρκεια από 18 Μαρτίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015, δηλ 1.000€ το μήνα…
Περίπου το ίδιο ποσό διατίθεται (11.990€) για την ανάθεση της συντήρησης και επισκευής αγροτικών δρόμων για το 2015.

Συγκροτήθηκε 3μελής επιτροπή για την διαχείριση του «Προγράμματος παροχής τροφίμων σε απόρους». Δηλαδή μέχρι τώρα δεν υπήρχε; Άρα κάποιοι δικαίως φώναζαν.
Την επιτροπή λοιπόν απαρτίζουν οι αντιδήμαρχοι της πλειοψηφίας Γιάννης Νταβαλούμης, Βαρβάρα Σκαγιάκου και η Βούλα Καράλη σύμβουλος από τη μειοψηφία.

Οι πηγές μας
Αέναο είναι το ενδιαφέρον και η ευαισθησία για τις πηγές, τον ιδιαίτερο αυτό χώρο στον τόπο μας, από όλους τους κατοίκους. Έτσι είναι λογικό κάθε παρέμβαση (καλή ή κακή) στο χώρο να προκαλεί εντυπώσεις, σχόλια, παρατηρήσεις και αντιπαλότητες.

Πριν λίγο καιρό είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τις πηγές. Οι εικόνες, στο «νησί», ήταν και είναι απαράδεκτες αφού δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

Παρεμβάσεις όμως έχουν γίνει σε όλο το άλλο μήκος των παρόχθιων και ποτάμιων περιοχών των πηγών. Εδώ η εικόνα δείχνει την βελτίωση και βέβαια η εικόνα άλλαξε.

Δημοσιεύσαμε και πάλι φωτογραφίες και αποδώσαμε τα εύσημα. Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα, θα πούμε μπράβο για την προσπάθεια.

Όπως είχαμε επισημάνει οι πηγές είναι ζωντανός οργανισμός και θέλουν συνεχώς την φροντίδα μας πράγμα που φαίνεται ότι γίνεται και θα πρέπει να συνεχιστεί.

Πολλά-πολλά χρόνια όταν μιλάγαμε για την αξιοποίηση γινόταν λόγος για τον μπαμπούλα – βλέπε Αρχαιολογία – η οποία δεν άφηνε να γίνει καμία παρέμβαση. Τώρα γίνονται απανωτές παρεμβάσεις με τόση ευκολία. Πώς έτσι;

Μεγάλο επίσης πρόβλημα υπήρχε από τις περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις και συλλόγους του τόπου οι οποίοι δεν ήθελαν καμία παρέμβαση ή ήθελαν να ελέγχουν την κάθε παρέμβαση. Τώρα;

Ο χώρος καθαρίστηκε, άνοιξαν κάποιες περιοχές και φάνηκε η… γύμνια, έλλειψη δηλαδή χλωρίδας και ως επακόλουθο αυτού και πανίδας.

Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν δέντρα πλέον και ένας χώρος με τόσο νερό αν δεν έχει ιδιαίτερη βλάστηση τότε είναι ως μη γινόμενο και μάλιστα θα έχει μακροχρόνια επιπτώσεις στο μικροκλίμα της περιοχής και του τόπου.

Ελπίζουμε ότι το επόμενο στάδιο θα είναι η δενδροφύτευση.

Δείτε το πριν και το τώρα στις παρακάτω φωτογραφίες

k1α

 

1β 1γ kr 2α kr 3α kr 4α kr 5α 6 kr 6β

Ασκαρδαμυκτος

(ασκαρδάμυκτος= με ευθύ βλέμμα)

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle