Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
168

Μετά από 713 ημέρες. Πότε επιτέλους θα αρχίσουν τα έργα στο Κλειστό Γήπεδο Ορχομενού;

< 9 λεπτά
25.08.16 • 09:24
#Tags:

Σοβαρότατη καθυστέρηση παρατηρείται στην έναρξη των εργασιών για την επισκευή του κλειστού γηπέδου του Ορχομενού.

Η σχετική σύμβαση μετά από πολύχρονο αγώνα της ιστοσελίδας μας www.asopichos.gr υπογράφτηκε από τον Υπουργό Αθλητσιμού Σταύρο Κοντονή στις 23 Δεκεμβρίου 2015, μετά από την επίσκεψη-αυτοψία του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού και την προετοιμασία όλων των σχετικών για την εξασφάλιση του ποσού των 406.392,00€ από το Υπουργείο Αθλητισμού μέσω των Δημοσίων Επενδύσεων.

Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 19 Απριλίου 2016, η ανάθεση στις 25 Απριλίου, η σχετική σύμβαση μεταξύ Δήμου και αναδόχου υπογράφτηκε στις 13 Ιουλίου και μέχρι σήμερα 1η Οκτωβρίου δεν υπάρχει καμιά πρόοδος!

Ούτε η ταμπέλα για το έργο δεν έχει τοποθετηθεί, ούτε ένας εργάτης της εταιρείας «Έπακρον» !!!

Κλειστό Αυγ 2016

Απρίλιος με Σεπτέμβρη, ένα διάστημα τεσσάρων μηνών για να γίνουν οι διάφορες γραφειοκρατικές ενέργειες είναι πολύ μεγάλο. Είναι πολύς χρόνος για να απορροφηθεί ένα κονδύλι που εκταμιεύτηκε με την υπογραφή της Σύμβασης από τον Υπουργό στις 23 Δεκεμβρίου 2015.
Αν σε αυτό προσθέσουμε και την συμβατική υποχρέωση του αναδόχου ότι «η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε 180 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της παρούσας σύμβασης» η οποία υπογράφτηκε στις 13 Ιουλίου, ε τότε πραγματικά θα πρέπει να ανησυχούμε.

Ήδη πέρασαν 83 ημέρες, μέχρι σήμερα 1 Οκτωβρίου και δεν έχει γίνει τίποτα. Όπως όλα δείχνουν πριν τον Σεπτέμβρη δεν πρόκειται να δούμε ούτε έναν εργάτη στον χώρο οπότε μιλάμε για υπόλοιπο 97 ημερών!

Φτάνει ο χρόνος; Έτσι φαίνεται, ότι σε διάστημα 4 μηνών μπορεί το γήπεδο να επισκευαστεί και με το τέλος του έτους να κοπούν κορδέλες.

Ιδωμεν, ο asopichos παρακολουθεί το θέμα – αν είναι δυνατόν να τα παρατήσει τώρα – μέχρι τα παιδιά μας να πατήσουν το πόδι τους στο νέο γήπεδο.

Ποιότητα-Εγκλημα

Με ποσοστό έκπτωσης 57,08% εκφράζονται από τους «ειδικούς» φόβοι για την ποιότητα του έργου.

Ένα άλλο επίσης σοβαρό θέμα είναι η επίστρωση του δαπέδου με πλαστικό την στιγμή που όλα τα στάδια πλέον γίνονται με παρκέ. Θα είναι έγκλημα για την υγεία των παιδιών μας να αγωνίζονται σε πλαστικό δάπεδο.

Η επιτροπή που συστάθηκε για την παραλαβή και την ποιότητα του έργου, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύουμε παρακάτω, θα έχει πράγματι πολύ σοβαρή δουλειά να κάνει απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στη νεολαία του τόπου μας.

Με την έκπτωση που έχει γίνει ή με ίδιους πόρους ο Δήμος ας ξεπεράσει αυτό το θέμα και ας τοποθετήσει παρκέ. Ας κάνει κι ο Δήμος ένα δώρο στη νεολαία μας. Εισέρευσαν στον τόπο μας 406.392,00€ ας βάλουμε κι εμείς κάτι….

Το ιστορικό

Η ιστοσελίδα μας www.asopichos.gr έκανε σημαία του την επισκευή του κλειστού γηπέδου του Ορχομενού, το οποίο στέκει ακόμη εκεί σαν φάντασμα να μας θυμίζει όλες τις αδυναμίες και τις παθογένειες του τόπου μας.

Ασκήσαμε πίεση προς κάθε κατεύθυνση, κάθε φορέα, κάθε πρόσωπο που θα μπορούσε να δώσει λύσεις.

Κλειστό Ορχ2

Η πίεση αυτή μεταφράζεται σε προσωπικές επαφές αλλά και την δύναμη των ρεπορτάζ και της δημοσιοποίησης του προβλήματος «για να ιδρώσει κανένα αυτί για να ασχοληθεί με το θέμα» όπως τονίζαμε.

Όλη αυτή η πίεση, ομολογουμένως μη αρεστή σε πολλά πρόσωπα του συστήματος, έπιασε τόπο και τελικά το έργο θα γίνει.

Το Υπουργείο Αθλητισμού, ο Υπουργός Σταυρός Κοντονής και ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον, έσκυψαν στο πρόβλημα, βρήκαν τα χρήματα, επισκέφτηκαν την περιοχή μας και τελικά υπέγραψαν την πολυπόθητη σύμβαση για να ξαναστηθεί αυτό το έκτρωμα, η ντροπή του τόπου μας στα πόδια του.
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε επισημάνει σε κάθε δημοσίευμα ότι δεν θα ησυχάσουμε αν δεν ακουστούν τα πρώτα βήματα των παιδιών μας μέσα στο κλειστό.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ 

Δημοπράτηση και Ανάθεση έργου με έκπτωση 57,08% τον Απρίλιο

Μετά από όλα τα διαδικαστικά και την εκταμίευση του ποσού των 406.392,00€ οι υπηρεσίες του Δήμου και του Υπουργείου θα έπρεπε να ετοιμάσουν τους φακέλους για την δημοπράτηση του έργου.

Πράγματι σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των επιτροπών του Δήμου βγήκε η Διακήρυξη Δημοπρασίας για τις 19 Απριλίου 2016.
Στις 25 του ίδιου μήνα Απρίλιος 2016, συντάχθηκε το πρακτικό της επιτροπής Διαγωνισμού σύμφωνα με το οποίο ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η εταιρεία «Έπακρον Τεχνική ΑΕ» η οποία πρόσφερε έκπτωση 57,08%!!!

Έγινε λοιπόν η ανάθεση του έργου στις 25 Απριλίου σύμφωνα με τα παρακάτω:
"Την απόφαση 86/2016 της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία εγκρίθηκε η Διακήρυξη
Δημοπρασίας και τα λοιπά τεύχη και οι όροι Δημοπράτησης του έργου του θέματος και ορίσθηκε,
μέσω της εγκριθείσας Διακήρυξης, η διεξαγωγή της Δημοπρασίας να γίνει την 19-04- 2016,
σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις με σύστημα προσφοράς με επιμέρους ποσοστό έκπτωσης.

Το πρακτικό της επιτροπής Διαγωνισμού το οποίο συντάχθηκε στις 25-04-2016 και κατά το
οποίο υποψήφιος ανάδοχος αναδείχθηκε η Εταιρεία «ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» που πρόσφερε
ποσοστά εκπτώσεων (ενδεικτικά μέση έκπτωση 57,08%.)

Την απόφαση 137/2016 της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία κυρώθηκαν τα πρακτικά του
Διαγωνισμού και ανατέθηκε η εκτέλεση του έργου της επικεφαλίδας μετά από ομόφωνη
σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Διαγωνισμού, στην Εταιρεία «ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» και το με
αρθμ. Πρωτ. 980/90835/03-06-2016 έγγραφο της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για τον έλεγχο νομιμότητας της εν λόγω απόφασης.
ΑΝΑΘΕΤΕΙ
Στη δεύτερη των συμβαλλομένων Εταιρεία «ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», καλούμενη εφεξής ΑΝΑΔΟΧΟΣ, για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ» σύμφωνα με τα ακόλουθα :

Η ολική και οι μερικές προθεσμίες εκτέλεσης των εργασιών, καθορίζονται στο αντίστοιχο άρθρο
της Διακήρυξης και στο αντίστοιχο άρθρο της ΕΣΥ.

Σημειώνεται εδώ ότι η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε 180 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της παρούσας σύμβασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αντίστοιχο άρθρο της ΕΣΥ του έργου.

Η σημερινή ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης (13-07-2016), αποτελεί σύμφωνα με τις
κείμενες διατάξεις και ημερομηνία εγκατάστασης του αναδόχου".

Σύμβαση του έργου στις 13 Ιουλίου

Η ανάθεση του έργου όπως φαίνεται από τις σχετικές αποφάσεις έγινε λοιπόν στις 25 Απριλίου και θα έπρεπε βέβαια να υπογραφεί και η σχετική σύμβαση.

Από τον Απρίλιο η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε σχεδόν δύο μήνες μετά στις 13 Ιουλίου!!!

Δείτε τα σχετικά έγγραφα

«ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ» Ποσού 143.762,41€ (χωρίς Φ.Π.Α.) και 178.265,39€ (με Φ.Π.Α.)
Για την εκτέλεση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ» προϋπολογισμού μελέτης 406.392,00€ εναρίθμου έργου 2015ΣΕ01600021 της Σ.Α. Ε016.
Η πίστωση προέρχεται από το Π.Δ.Ε. 2015 του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
«Στον Ορχομενό σήμερα, την 13 του μηνός Ιουλίου έτους 2016, ημέρα Τετάρτη, στα Γραφεία του Δήμου Ορχομενού, οι κατωτέρω υπογράφοντες»……

Σύσταση επιτροπής

Για την παρακολούθηση του έργου ο Δήμος σύστησε επιτροπή παραλαβής και ελέγχου ποιότητας των υλικών για την επισκευή του κλειστού γηπέδου σύμφωνα με απόφαση της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου την οποία υπογράφει ο κ Β Τούντας στις 26 Ιουλίου 2016.
Η επικύρωση της εν λόγω απόφασης γίνεται από την οικονομική επιτροπή στις 28 Ιουλίου 2016.

«Την υπ΄ αριθμ. πρωτ: 7420/26-7-2016 απόφαση της Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του Δήμου την οποία υπογράφει ο Δ/ντής κ. Τούντας Βασίλειος και η οποία έχει ως εξής: ΘΕΜΑ : Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής και Ελέγχου Ποιότητας Υλικών του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ»

«Στον Ορχομενό και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 2ην Αυγούστου 2016 ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 10.00΄ π.μ συνήλθε σε συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ορχομενού ύστερα από την αριθ. 7548/28-7-2016 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτής Δημάρχου κ. Υπερήφανου Λουκά, που επιδόθηκε σε κάθε ένα μέλος της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 .
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία γιατί σε σύνολο ( 7 ) μελών βρέθηκαν παρόντα ( 6 ), δηλαδή:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Συγκροτεί την επιτροπή παραλαβής και ελέγχου ποιότητας υλικών για το έργο « ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ» , η οποία θα αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη :

1.Γρηγόρης Ηλιόπουλος πολ. μηχανικός Π.Ε. (ως μέλος)
Λεμονιά Σταματάκη αρχ. μηχανικός Π.Ε. (ως αναπληρώτρια)
2.Γιώργος Στάμου ηλεκ. μηχανικός (ως μέλος)
Δημήτρης Τζουβελέκης χημ. μηχανικός (ως αναπληρωτής)»

Βέβαια η απόφαση αυτή της οικονομικής επιτροπής εισήχθη στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

Φτάσαμε Οκτώβρη και δεν έχει γίνει τίποτα. Τί συμβαίνει άραγε; 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle